NÜKLEERİ ÖVDÜ, GÜNEŞ ENERJİSİ İSTEDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

NÜKLEERİ ÖVDÜ, GÜNEŞ ENERJİSİ İSTEDİ!


 

Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve Doğu Akdeniz’deki doğalgaz arama çalışmaları ile Türkiye’nin küresel güç haline gelebileceğini söyleyen MHP’li Olcay Kılavuz, diğer yandan da güneş enerjisi yatırımlarının arttırılmasını istedi.

BARIŞ ÇOBAN

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz TBMM Plan ve Bütçe komisyonunda görüşmeleri devam eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçe görüşmelerinde konuşma gerçekleştirdi.

Enerji politikalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan MHP’li Olcay Kılavuz, “Mavi Vatan’daki sondaj filomuz Türkiye’miz için milli onur ve milli gurur olmuştur. Bugün; ülkemiz bulunduğu konum itibariyle enerji koridorlarının kavşak noktasında yer almaktadır. Tabii kaynaklarımızın ülkemizin ekonomik gelişmesi için en iyi şekilde değerlendirilmesi, enerji alanında ülkemizin bölgesel ve küresel etkinliği ile birlikte, enerji üretim faaliyetlerinin artırılması ülkemiz ve milletimiz adına oldukça önemlidir. Bu kapsamda Fatih, Yavuz ve Kanuni gemilerimizden sonra Abdülhamid Han sondaj gemisinin çalışmalarıyla, Akdeniz ve Karadeniz’de yapılan sondaj çalışmaları ve bulunan rezervler devletimiz ve milletimiz adına büyük bir mutluluktur.

 

“SONRDAJ GEMİLERİ GURURUMUZ OLDU”

2017 yılında Türkiye’nin sondaj gemileri arasına katılan 3000 metre derinlikteki sularda yaklaşık 12.000 metre derinliğe kadar sondaj yapabilen ultra derin deniz sondaj gemisi sınıfındaki Fatih; Fatih gibi 6. nesil ultra derin deniz sondaj gemisi olan Dünya genelinde bu konseptteki 16 gemiden biri olma özelliğini taşıyan Yavuz; sondaj araştırmalarının yanı sıra sismik araştırma faaliyetleri de gerçekleştiren Kanuni; Dünyada 7. nesil teknolojiye sahip 5 sondaj gemisinden biri olan 12 bin 200 metre derinliğe kadar sondaj yapabilme özelliğine sahip ve görev yeri Mavi Vatan olan Mersin Taşucu’ndan uğurlanan Abdülhamid Sondaj gemimiz; petrol ve doğal gaz araştırmalarının yanı sıra kara alanlarının deniz altındaki devamlılıklarının izlenmesi bağlamında kıta sahanlığı gibi stratejik öneme sahip bilimsel araştırmaları da etkin bir şekilde icra edilebilen Oruç Reis; 2 ve 3 boyutlu sismik arama yapabilme özelliğine sahip Barbaros Hayreddin Paşa gemileri Türkiye’miz için milli onur ve milli gurur olmuştur. Bu çalışmalarda eşsiz bir gayret gösteren sayın bakanımıza ve bakanlık çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

AKKUYU İÇİN “KÜRESEL GÜÇ OLMAMAZI SAĞLAYACAK” SAVUNMASI

Türkiye’yi enerjide yerli kaynaklarla kendi kendine yetebilen bir ülke haline getirme çabasının bölgesel ve küresel güç olma yolunda önemli adımlar olduğunu belirten Kılavuz, “Bununla birlikte Mersin Akkuyu’daki Nükleer Enerji Santrali Türkiye adına gelecek yıllar ve yüzyıllar için çok önemli bir projedir. Enerji Bakanlığımız bütün bu çalışmaların yanı sıra; hidroelektrik santrallerden nükleer santrallere, yenilenebilir enerjiden yeşil dönüşüme, petrolden doğalgaza birçok enerji faaliyet alanında Türkiye’mizi enerjide yerli kaynaklarla kendi kendine yetebilen bir ülke haline dönüştürme çabası içerisindedir. Bu çalışmalar ile Türkiye bölgesel ve küresel güç olma yolunda hızla ilerleyecektir” dedi.

 

MERSİN’DE GÜNEŞ ENERJİSİ YATIRIMLARI RATMALI

Yenilebilir enerji kaynaklarının desteklenmesinin Mersin’e, doğaya önemli katkılar sunacağını bildiren Olcay Kılavuz, “Mevcut kömür, su, rüzgâr, güneş, jeotermal gibi kaynaklarıyla, yenilenebilir enerji bakımından önemli bir potansiyele sahip Türkiye, jeotermal potansiyeli ile dünyada 7., Avrupa’da ise 1. sırada yer almaktadır. Özellikle seçim bölgem Mersin gibi güneşli gün sayısının fazla olduğu bir şehirde, güneş enerjisinin yaygınlaştırılması ve yerel rüzgâr sanayinin desteklenmesi Mersinimize ve doğamıza önemli katkılar sunacaktır.

 

“ÇİFTÇİYE UCUZ ELEKTRİK VERİLMELİ”

Mersin’de sürdürülebilir tarım politikaları açısından üreticilere uygun fiyatlı elektrik verilmesi de önemlidir

Bununla birlikte tarım faaliyetlerinin yoğun olarak yapıldığı Mersinimizde, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına yönelik çalışmaların artırılması, üreticilerimize bu konuda destek ve teşviklerin sürdürülmesi, üreticilerimizin kullandığı elektriğin uygun fiyatlarla verilmesi, sürdürülebilir tarım politikaları açısından son derece önemli adımlar olacaktır.

 

MERSİN’İN İLÇELERİ DOĞALGAZ BEKLİYOR

Mersin’imizin Çamlıyayla, Gülnar, Aydıncık İlçelerine doğalgaz erişimi sağlanması, Anamur ve Bozyazı doğalgaz projelerinin hızlandırılması taleplerimiz arasındadır.

Hava ve çevre kirliliğinin önlenmesini sağlayan, ısınma ve enerjide kullanımı kolaylaştıran, örtü altı sebze ve meyve ürünleri yetiştiriciliğinde önemli kaynak olan doğalgaz kullanımının artırılması, özellikle; Çamlıyayla, Gülnar, Aydıncık İlçelerimize doğalgaz erişimi sağlanması, Anamur ve Bozyazı doğalgaz projelerinin hızlandırılması vatandaşlarımızın talepleri arasındadır. Doğalgaz erişimleri sağlanan ilçelerimiz için zatı alinize teşekkürlerimi sunuyorum.

Niğde Çiftlik İlçesindeki devam eden doğalgaz çalışmalarının tamamlanması, ihtiyaç duyulan İlçelerine de doğalgaz erişiminin sağlanması talep ve beklentiler arasındadır. Ayrıca; Gümüşhane İlimizin Torul, Kürtün ve Köse ilçeleri ile Bayburt’un Demirözü ve Aydıntepe ilçelerine, doğalgaz erişimi sağlanması talep ve beklentiler arasındadır.

sayın bakanım; bütçemizin devletimize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA