Kamu suçu için hareket geçin! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kamu suçu için hareket geçin!


 

Gıda krizi kapıdayken hazine arazilerini siyasi nüfusla ele geçirip ranta dönüştürmeye çalışanların Mezitli Bozon’da yüzlerce ağacı katletmesine MERÇED’den tepki geldi. Dernekten yapılan açıklamada “Tarım toprakları ve ormanlık alanları kamunun ortak malıdır” denilerek yaşananların kamu usçu olduğunu dikkat çekildi.

Haber Merkezi

 

Hazine arazilerine yönelik kullanımla ilgili denetimsizlik, kontrolsüzlük; rant ve talandan öte artık çevre cinayetlerine neden oluyor. Son olarak Mezitli ilçesi Bozon Köyünde hazine arazisine göz diken ve siyasi nüfusu ile ele geçirmeye çalışan kişiler, ranta karşı duran çiftçinin 15 dönümdeki 600 limon ağacını katletti.

Olaya kentten tepki yağarken Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) de, yetkilileri göreve çağırarak, canilerin en ağır cezayı almasını istedi.

 

BOZON’DAKİ SALDIRI YAŞAM ALANINA YÖNELİK KAMU SUÇU

Dernek adına yapılan yazılı basın açıklamasında, “Tarım topraklarını korumak hepimizin görevidir” denilerek, Mezitli Bozon Mahallesinde yapılan limon ağacı katliamının, yaşam alanına yapılmış bir kamu suçu olduğuna dikkat çekildi.

Bugün dünyanın, büyük felaketlerin yaşandığı küresel iklim değişikliği tehdidi ile karşı karşıya olduğunu vurgu yapılan açıklamada, “Bu tehdit artık krize dönüşmüştür. İklim krizinin sonucunda artık dünyanın her yerinde aşırı yağışlar ve buzulların erimesinden dolayı seller, kuraklıklar, orman yangınları, türlerin yok oluşu ve gıda krizleri yaşanmaktadır. Ülkemizde İklim Krizinin sonuçlarını yaşamaktadır. Akdeniz bölgesi kurak iklim kuşağında olup İklim Krizinin etkilerini ciddi bir şekilde yaşayacaktır. 

“VERİMLİ TARIM TOPRAKLARIMIZ RANT UĞRUNA AMAÇ DIŞI KULLANDIRILMAKTA”

İklim Krizi Gıda Krizine de neden olacağı gerçeği ortadadır. Bu gerçekle dünyanın bütün ülkeleri Tarım Topraklarını kamusal bir anlayışla korumaya çalışıyor iken maalesef ülkemiz de ve kentimizde verimli tarım topraklarımız rant uğruna amaç dışı kullandırılmaktadır.

Kentimiz de Mezitli ilçesinde Bozon mahallesinde hazineye ait arazide yaşanan limon ağaçları katliamı yeni bir rantın habercisidir. Bozon mahallesinde meyve veren yüzlerce limon ağacının kesimini yapanlar kamu suçu işlemişlerdir. Bu suçu işleyenler derhal cezalandırılmalıdır.

 

“TARIM VASFINDAKİ ARAZİLER, ÜRETİM YAPAN ÇİFTÇİLERE ÜCRETSİZ OLARAK TAHSİS EDİLMELİ”

Ülkemizde Hazineye ait araziler kamunun malıdır. Bu arazilerin çoğu tarım ve orman vasfındadır. Tarım vasfındaki araziler, üretim yapan çiftçilere ücretsiz olarak tahsis edilmelidir.

Tarım toprakları ve ormanlık alanları kamunun ortak malıdır. Yetkililerden tarım ve ormanlık arazilerinin korunarak amaç dışı kullanımlarının engellemelerini ve ayrıca Yerel yönetimlerden gıda krizi kapıda iken tarım toraklarını imar rantına açmamalarını talep ediyoruz” denildi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA