MERSİNLİ SAĞLIKÇILARA PROMOSYON ŞOKU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİNLİ SAĞLIKÇILARA PROMOSYON ŞOKU!


 

Mersin’de sağlık emek örgütlerinin Ziraat Bankası ile yapılan maaş promosyon anlaşmasının feshedilerek yeni sözleşme yapılması ile ilgili talebinde umutlu bekleyiş yerini hayal kırıklığına bıraktı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de ki sağlık emek örgütleri sorunlarının çözümü için sık sık bir araya geldi. Mersin Tabip Odası, Genel Sağlık-İş, Birlik ve Dayanışma Sendikası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Hekim Birliği ve Mersin Aile Hekimleri Derneği özellikle maaş promosyon ödemeleri ile ilgili yoğun mesai yürüttü.

Mersin İl Sağlık Müdürlüğüne yürüyerek bir de eyleme imza atan sağlık emek örgütleri, bu mücadeleleri sonucunda kurum yetkilileri ile bir araya gelerek taleplerini aktarma imkanı buldu. Görüşmelerin meyvesini vererek, banka promosyon sorununu çözümü için mutlanan sağlık emek örgütleri son gelişmeler ile büyük bir şok yaşadı.

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü’nün, Ziraat Bankası ile olan mevcut promosyon anlaşmasını tek taraflı ve tazminatsız olarak feshetmesi beklenirken, bu uygulamanın ertelendiği ortaya çıktı.

 

FESİH GERÇEKLEŞMEDİ

Sağlık Sen’in duyurusunu yaptığı tazminatsız fesih işleminin gerçekleşmediğini açıklayan Genel Sağlık İş Mersin Şube Başkanı Dr. Gürbüz Şen, yaptığı yazılı açıklama ile gerçekleri kamuoyuyla paylaştı.

Dr. Şen, “Maaş promosyon sözleşmesi ile ilgili gerçekler” başlıklı açıklamasında “Sağlık Sen’in duyurusunu yaptığı tazminatsız fesih işlemi gerçekleşmemiştir. Duyuru; Sağlık Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünün, Mersin İl Sağlık Müdürlüğümüzün bugüne kadar yaptığı çalışmalar değerlendirilerek tazminatsız fesih yapılabileceği yönünde hukuki bir görüş yazısına istinaden bu görüşle hemen fesih işlemi yapılacak gibi algılanıp müdürlüğün görüşü alınmadan yapılmıştır.

Mersin İl Sağlık Müdürlüğümüz internet sitesinde promosyon sözleşmesinin fesh edildiği ile ilgili herhangi bir görüş yazısı paylaşılmamıştır. Promosyon sözleşmesi Ziraat Bankası ile her hangi bir revizyona gidilmeden devam etmektedir.

 

BAŞKA BANKADAN TEKLİF YOK

Müdürlüğümüz sözleşmenin tek taraflı feshi ile ilgili çalışmalarına devam etmektedir. Tek taraflı tazminatsız fesihle ilgili bir karara bugün itibariyle varılmamıştır.

Dolayısıyla her hangi bir başkaca bankadan ihale teklif geldiği ve fısıltı şeklinde dolaşan haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

 

YENİ PROMOSYON SÖZLEŞMESİ OCAK’TA YAPILSIN

Genel Sağlık İş olarak yıl sonu itibarı ile bankaların hesap kapatacağı bu nedenle yeni ihale ve sözleşmenin Ocak ayı içersinde yapılacak olan maaş zamları ile birlikte yapılması talebimizi yeniliyoruz. Müdürlüğümüzün bu süreçte sözleşme feshini gerçekleştirmemesi çalışanın lehine olacaktır. Fesih gerçekleşirse eft, havale kesintileri, kart aidatları, hesap işletim ücretleri konusunda bankanın yapacağı kesintiler hak kayıplarına neden olacaktır.

Ocak ayı itibarı ile promosyon sözleşmesinin sendikamızın daha önce duyurduğu gibi tazminatsız ya da tazminatlı feshi için görüşmelerimiz olacak. Fesih gerçekleşmez ise eylem süreci için sivil toplum kuruluşları ile görüşmeler yapılacaktır.

Asılsız söylentilere itibar edilmemesi ve sendikamızın açıklamalarının takip edilmesi önemle duyurulur” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA