Çukurova, Macar rakip karşısında | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Çukurova, Macar rakip karşısında


 

BARIŞ ÇOBAN

 

FIBA Kadınlar Avrupa Kupası 4. haftasında B Grubu'nda mücadele eden Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, bugün güçlü rakiplerinden Macaristan temsilcisi Miskolc’a karşı parkeye inecek.

Servet Tazegül Spor Salonu’nda saat 19:00’da oynanacak karşılaşmada Çukurova, galibiyet için mücadele edecek.

İlk maçında deplasmanda Perfumerias Avenida’ya 83-66 ve ikinci maçında ise evinde son Avrupa şampiyonu İspanyol temsilcisi Sopron Basket'e 75-50 mağlup olan ÇBK, geçen hafta Fransa temsilcisi Basket Landes’i 68 -31’lik skorla geçerek ilk galibiyetini almıştı.

Miskolc takımının ise Avrupa Kupası’nda oynadığı 3 maçta, 2 mağlubiyet ve bir galibiyeti bulunuyor.

 

“ŞANSIZ BAŞLADIK”

Çukurova Basketbol’da Genel Koordinatör Ender Ünlü, Mersinlileri maça davet etti. Maçın ücretsiz olduğunu belirten Ünlü, “Kendi ligimizde 6 maçta 5 galibiyetimiz var. Avrupa Kupası’nda da 3 maçta 2 mağlubiyet ve bir galibiyetimiz var. Her hafta üstüne koyarak ilerliyoruz ve daha iyi olacağız. Aslında Avrupa maçlarına çok talihsiz başladık. Önce İspanya’daki zehirlenme olayı yaşandı ve o maça eksik ve moral bozukluğuyla çıkarak mağlup olduk. Daha sonra geçen senenin şampiyonuyla karşılaştık ve mağlup olduk. Geçen hafta Fransa deplasmanında galip gelerek büyük bir moral bulduk” dedi.

 

AVRUPA MAÇLARI ZORLU
Avrupa Kupası maçlarının oldukça zor geçtiğinin altını çizen Ünlü, “Avrupa Kupası maçlarında çok zor ve bambaşka bir basketbol oynanıyor. Bir kere çok sert geçen maçlar oluyor. Orada boy gösteren takımların tamamı kendi liginde birinci ya da ikinci olmuş takımlar. Avrupa maçlarında özellikle taraftar desteğine çok ama çok ihtiyacımız var. Seyirci salonu doldurduğu zaman çok mutlu ve motive oluyoruz. Basketbol maçları seyirciyle çok daha zevkli geçiyor. Bir de yarın ki maçta seyircimiz bilinçli bir şekilde maçın hakemlerini baskı altına alırsa işimiz daha da kolaylaşır. Basketbol taraftarının biraz daha oyunun içinde olması lazım” dedi.

 

CHELSEA GRAY DE TAKIMA KATILIYOR

Yeni transfer ettikleri yabancı oyuncularının takıma çok geç katıldığına dikkat çeken Ünlü, “Yabancı oyuncularımız takıma geç katıldı çünkü hepsi üst düzey oyuncular ve ülkelerinin sayılı kadın basketbolcuları arasında. Takıma yeni katılan oyuncularımızla fazla antrenman yapma fırsatımız olmadı. Nesibe Aydın maçında takım biraz daha adapte olmuş ve kaynaşmış durumdaydı. Her hafta üstüne koyarak ilerliyoruz. Önümüzdeki hafta son transferimiz Chelsea Gray de aramıza katılacak. Milli takım arasından sona çok daha iyi bir Çukurova Basketbol izlettireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

 

BUNU KULLANMA

 

LİGDE LİDERE KONUK OLACAK

Öte yandan ÇBK, ING Kadınlar Basketbol Ligi’nde de şampiyonluk mücadelesine dolu dizgin devam ediyor. Geçen hafta evinde Nesibe Aydın’ı 91- 68 mağlup ederek ligde üst üste 5’inci galibiyetini alan ÇBK, farklı skorla galip ederek zorlanmadan geçtiği rakibinin morali ile bu hafta lider Galatasaray’a konuk olacak.

eden Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi- Galatasaray karşılaşması 19 Kasım Cumartesi günü Başakşehir Spor Kompleksi’nde oynanacak mücadele saat 16.00’da başlayacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA