“TERÖRÜ LANETLİYORUZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“TERÖRÜ LANETLİYORUZ”


 

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirilen ve ikisi çocuk olmak üzere 6 kişinin ölümüne neden olan hain terör saldırısını kınadı. Platform adına konuşan Dönem Sözcüsü Özbay, “Barış ve kardeşlik içinde bir arada yaşamak ve yaşatmak için mücadelemiz kararlılıkla sürecektir” dedi.

Barış ÇOBAN

 

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu Özgür Çocuk Parkı’nda, İstanbul Taksim İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirilen hain terör saldırısına tepki göstermek için bir basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada, “Terörü lanetliyoruz” yazılı bir pankart açıldı. Platform adına açıklamayı okuyan, Mersin Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Özbay, “Terörü yapanları, yaptıranları, arkasındaki güçleri güçlü bir şekilde lanetliyoruz ve kınıyoruz” dedi.

 

“TERÖR BİR İNSANLIK SUÇUDUR”

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Özbay, İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirilen hain terör saldırısının herkesi derinden etkilediğini ifade etti.  Aralarında çocuklarında olduğu 6 vatandaşın vefat ettiğini, iki kişinin de ağır olmak üzere onlarca kişinin yaralandığını belirten Özbay, “Bu hain terör eyleminde yaşamlarını yitiren vatandaşlarımıza Allahtan rahmet yakınlarına ve ailelerine başsağlığı diliyoruz. Yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

Bizler emek ve demokrasi güçleri olarak her zaman söylediğimiz gibi terör nerden, nasıl ve ne biçimde gelirse gelsin terör bir insanlık suçudur. Terörü yapanları, yaptıranları, arkasındaki güçleri güçlü bir şekilde lanetliyoruz ve kınıyoruz” dedi.

 

“BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”

Yılladır birbirileriyle yaşayan halkların özellikle seçim dönemlerinde düşman edilmeye çalışıldığını vurgulayan Özbay, “Emek, inanç, kültür, etnik yapı gibi aralarındaki tüm farklılara rağmen cumhuriyetin kuruluş sürecinde birlikte mücadele eden, aynı mezarlarda yan yana yatan halklar ve emekçiler, çeşitli vesilelerle ve çeşitli zamanlarda özellikle seçim süreçlerinde birbirine karşı kışkırtılmaya düşman edilmeye çalışılıyor. Bizler dün olduğu gibi bugünde bunların karşısında olmaya devam ediyoruz. Bizler eşitlikçi, özgürlükçü, laik, demokratik bir ülkede hep birlikte barış içerisinde bir yaşam için mücadele ediyoruz” açıklamasında bulundu.

 

“TERÖRDEN MEDEN UMANLARI LANETLİYORUZ”

Özbay, şöyle devam etti; “Emek mücadelesi ile demokrasi mücadelesi arasındaki kopmaz bağları gören, gücünü fiili ve meşru mücadelen alan biz emekçiler gerçek anlamda barış içerisinde demokratik bir ülkenin ancak emekçilerin, ezilen tüm kesimlerin, ötekileştirilenlerin, kadın ve gençlerin birlikte ve ortak mücadelesi ile barış ve özgürlüğün gerçekleşeceğine inanıyoruz.

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu olarak, emeğin hakkı, sendikal özgürlükler olmak üzere, ülkemizin eşitlikçi, özgürlükçü, halkçı, laik, toplumsal cinsiyet eşitliğinden yana hukuku üstün tutan barış ve kardeşlik içinde bir arada yaşamak ve yaşatmak için mücadelemiz kararlılıkla sürecektir.

Bu vesileyle terörü, terörü yapanları, yaptıranları, terörden medet umanları bir kez daha

lanetliyor ve kınıyoruz.”

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA