Atıl arazi genç çiftçi ile tarıma kazandırıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Atıl arazi genç çiftçi ile tarıma kazandırıldı


 

Mersin Erdemli’de üniversite mezunu genç çiftçi atıl vaziyetteki araziyi ayva bahçesine çevirerek her bir ağaçtan 25-30 kilogram arasında verim almaya başladı. Tarım kazandırılan alanda yetişen aroması ve kalitesiyle dikkat çeken ’ Ekmek ayvası’nın bazıları bir kilograma kadar geldiği, her bir tanesinin ortalama 500 gram olduğu belirtildi.

Türkiye'nin yaş sebze ve meyve üretiminde ilk sıralarda yer alan Mersin'de çiftçilik önemli bir geçim kaynağı olurken, gençler de atıl arazileri değerlendirmeye çalışıyor. Dış Ticaret Bölümünü bitiren 25 yaşındaki Murat Arslantaş'ta üniversiteden mezun olduktan sonra döndüğü Erdemli ilçesine bağlı Karayakup köyünde çiftçilik yapmaya başladı. Ailesine yardım eden Arslantaş, atıl bir araziyi de üretime kazandırdı. Atıl vaziyetteki araziye 3 yıl önce köye döndüğünde ayva fidanları dikti. Fidanlar büyüdü meyve vermeye başladı. Geçen yıl ağaç başında 10-15 kilogram ürün alan Arslantaş, bu sene her bir ağaçtan 25-30 kilogram ayva toplamaya başladı. Hasadı başlayan ayvaların birinci kalitesi 8-10 TL arasında, ikinci kalitesi ise 5 TL civarında bahçeden alıcı bulduğu belirtildi.

Üniversite mezunu genç bir girişimci olduğunu belirten Murat Arslantaş,"Genç girişimci olarak bir şeyler yapmak zorundaydım. Burası atıl araziydi, 3 yıl önce ayva dikmeyi planlayarak fidanları toprakla buluşturdum. İnşallah genç girişimci olarak farklı planlarım da var onları da gerçekleştiririm. Geçen yıl 15 kilogram civarında verim aldım, bu sene hasadımıza başladık. Her bir ağaçtan 25-30 kilogram civarında verim alıyorum. Bahçede birinci kaliteyi 8-10 TL'ye ikinci kaliteyi de 5 TL civarında satıyoruz" dedi.

Cinsinin 'ekmek ayvası' olduğuna değinen Arslantaş, aroması ve kalitesiyle muazzam bir meyve olduğunu aralarında bir kilogram gelenlerin bile çıktığını belirterek her birinin ortalama 500 gram olduğunu kaydetti. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA