İHD’den saldırı için kınama, hedef gösterenler için tedbir çağrısı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İHD’den saldırı için kınama, hedef gösterenler için tedbir çağrısı


 

İstanbul’daki bombalı terör saldırısını kınayan İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şubesi, olayın tüm hakikati ile kamuoyu ile paylaşılması için çağrı yaptı. Dernek ayrıca nefret söylemi kullanarak kişileri ve toplumun bir kesimini hedef gösterenlere ve olası ihlallere karşı yetkilileri adli ve idari tedbir almaya çağırdı.

BARIŞ ÇOBAN

 

İstanbul, İstiklal Caddesi’nde önceki gün 16.17’de meydana gelen bombalı saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti, yoğun bakımda 2’si ağır 5 kişi tedavi görüyor. Toplam 26 kişinin tedavisi sürüyor. 81 kişiden 55’i tedavileri tamamlanarak taburcu oldu.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şubesi yaptığı basın açıklaması ile İstanbul’da düzenlenen saldırıyı kınadı.

 

“SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİRENLERİ KINIYORUZ”

Dernek binasında yapılan basın açıklamasını okuyan İHD Mersin Şube Başkanı Hakkı Demir, bombalı saldırıya ilişkin yetkililerin açıklamalarına göre; en az 6 kişi yaşamını yitirdiğini, 2'si ağır 81 kişinin de yaralandığını bildirdi. Yaralıların hastanede tedavisine başlandığının belirtildiğini aktaran Demir, “Yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz” dedi.

Yaşam hakkına ağır saldırı niteliğindeki bu menfur saldırının ivedi ve etkili bir biçimde soruşturulması gerektiğini vurgulayan Demir, “Toplumun adalet ve hakikat beklentileri doğrultusunda hareket edilerek, eylemin failleri tespit edilmelidir ve olay tüm hakikati ile kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Ayrıca benzer olaylar sonrasında nefret söylemi kullanarak kişileri ve toplumun bir kesimini hedef gösterenlere ve olası ihlallere karşı yetkilileri adli ve idari tedbir almaya çağırıyoruz. Bu konu, özellikle toplumsal barış açısından önemlidir ve başka acıların yaşanmasının önlenmesinde etken olacaktır.

 

“İNSAN HAKLARI SAVUNUCULARI HEDEF GÖSTERİLDİ2

Olayın ardından, dezenformasyon trolleri harekete geçmiş ve olayla hiçbir ilgisi olmayan insan hakları savunucularını hedef göstererek sosyal medya hesaplarını provakatif amaçlı kullanmışlardır. Babası gözaltında kaybedilen ve bu nedenle hukuk okuyan Av. Jiyan Tosun’un, fotoğrafları yayınlanarak, olayın faili olarak yansıtılmıştır. Olay anında bir karakolda müvekkiliyle birlikte olan Av. Jiyan Tosun, aynı zamanda insan hakları savunucusu ve Cumartesi Anneleri aktivistidir. Fotoğraflarının sosyal medyada ‘fail’ olarak paylaşılmasından hemen sonra, suç duyurusunda bulunmak ve ‘koruma’ istemek amacıyla adliyeye başvurmuştur.

Yine bu olay nedeniyle, İnsan Hakları Derneği Genel Eş Başkanımız Av. Eren Keskin, yurtiçi ve yurtdışından edilen telefonlarla ölümle tehdit edilmiştir. Bütün yaşamını insan hakları savunuculuğuna adayan Av. Eren Keskin’in hedef gösterilmesi kabul edilemez.

 

“İFTİRACILAR YARGI ÖNÜNE ÇIKARMALI”

Sosyal medyada, Taksim’deki saldırının faili olarak gösterilen ve edilen telefonlarla tehdit edilen bu iki değerli insan hakları savunucusu, asla yalnız değildir. Cumhuriyet savcıları, bu arkadaşlarımızı hedef gösteren kişilerle ilgili harekete geçmeli ve etkin soruşturmayla bu iftiracıları yargı önüne çıkarmalıdır.

Yetkili kurum ve kişileri,  böylesi zor zamanlarda yurttaşların temel haklarını korumaya, toplumsal barışın zarar görmemesi için de herkesi sorumlu davranmaya davet ediyoruz” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA