Akdeniz Meclisinde ‘bayrak’ tartışması | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akdeniz Meclisinde ‘bayrak’ tartışması


 

Akdeniz Belediyesi Meclisinde ‘Bayrak Dede’ tartışması yaşandı. İlçede bulunan bir parka ‘Bayrak Dede’ adının verilmesine, CHP ve HDP’li meclis üyeleri ismin “siyasi” olduğu gerekçesiyle karşı çıktı. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

Haber Merkezi

 

Akdeniz Belediye Meclisi, Kasım ayı ikinci birleşimini, M. Mustafa Gültak Başkanlığı’nda, belediye konferans salonunda gerçekleştirdi.

Meclis’te, Siteler Mahallesi Muhtarlık binası yanında bulunan parka; bu mahallede yaşayan, sürekli bayrak taşıyan ve her yere de bayrakla giden; 2 yıl önce 87 yaşında iken tedavi gördüğü hastanede vefat eden Mehmet Ali Yıldırım’a ithafen “Bayrak Dede Parkı” adı verilmesini içeren teklif görüşüldü.

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın, idareden geldiği gibi Meclis üyelerinin oylamasına sunduğu teklifle ilgili tartışmalar yaşandı. Teklife, Cumhur ittifakı üyeleri onay verirken, söz konusu parka “Bayrak Park” isminin verilmesini talep eden CHP ve HDP’li üyeler ise oylamada çekimser kaldı. Nihayetinde adı geçen parka, “Bayrak Dede Parkı” ismi verilmesi oyçokluğu ile Meclis’ten geçmiş oldu.

 

“AMACIMIZ, ÖRNEK TEŞKİL ETMEK”

Gündeme ilişkin yaşanan tartışmalar üzerine konuşan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mersin’de ‘Bayrak Dede’ olarak bilinen Mehmet Ali Yıldırım’ın, tüm mahallece sevilen, ilerleyen yaşına rağmen herkesin yardımına koşan hayırsever biri olduğunu ifade etti. “Amacımız, bir örnek teşkil ederek ilerleyen yaşına rağmen her işe koşan dedemizin anısını yaşatmak” diyen Başkan Gültak; “Yaşlılarımıza değer vermek zorundayız. İsimden çok, bu tür güzelliklere imza atan dedelerimiz ve nenelerimizin unutulmaması konusunda bir misyon içeriyor. Çocuklarımıza, torunlarımıza anlatacağımız hikâyeler arasında bir isim, bir sembol olsun diye parkımıza bu ismi koyduk” şeklinde konuştu.

 

MERSİN NARENCİYE FESTİVALİ’NE 400 BİN TL DESTEK…

Meclis toplantısında; 8’inci Uluslararası Mersin Narenciye Festivaline 400 bin TL katkı sağlanması oybirliğiyle kabul edildi. Ayrıca 1-15 Aralık 2022 tarihlerinde yapılacak “TFF Grassroots C Lisans Kursu” için ihtiyaç duyulan ve Türkiye Futbol Antrenörler Derneği Mersin Şubesi tarafından talep edilen malzeme listesinin temini için de üst limit 100 bin TL +KDV verilmesi oybirliğiyle kabul edildi.

 

ÇOCUKLARIN ÖNERGESİ OYBİRLİĞİYLE MECLİSTEN GEÇTİ

Öte yandan, Akdeniz Belediye Başkanı Gültak’ın daveti üzerine, Mersin İl Çocuk Hakları Komitesi üyesi çocuklar; ‘20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’ dolayısıyla Meclis toplantısına konuk oldu. Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin “Katılım” hakkını gözettiği için Başkan Gültak’a teşekkür eden çocuklar, sözleşmenin ‘çocuğun oyun hakkı’ ilkesi gereği Özgür Çocuk Parkı’nın çocuk temelli bir hale getirilmesini içeren sembolik önergeyi Meclis’e sundu. Önerge, Meclis üyelerinin oybirliğiyle kabul edildi. Teklifin kabulü nedeniyle teşekkür eden çocuklar, Meclis üyelerini çocukluklarına götüren şekerlemelerden ikram etti.

 

“ÇOCUKLARIMIZ GÜLDÜKÇE, DÜNYA ÇOK DAHA GÜZEL BİR HALE GELECEK”

Başkan Gültak da gün dolayısıyla yaptığı konuşmada; “Çocuklarımızı düşünerek kentlerimize daha fazla yeşil alan, park ve spor tesisi kazandırmalıyız. Belediye olarak çocuklarımız için yaz kampları düzenliyor, eğitimlerine katkı sunuyor, sportif etkinliklerle yeteneklerini keşfediyoruz. Spor kulübü bünyesine kattığımız yüzlerce çocuğumuzu geleceğe hazırlıyoruz.

Çocuklarımıza, güzel bir dünya, aydınlık gelecek, temiz ve sağlıklı çevre ve kent sağlamak ve onlara teslim etmek için var gücümüzle çalışacağız. Çocuklarımız güldükçe, dünya çok daha güzel ve yaşanılası bir yer haline gelecek. Çocuklarımızın hep gülümsediği bir dünya umuduyla; gülüşleriyle hayatı güzelleştiren çocuklarımızın ‘Dünya Çocuk Hakları Günü’ kutlu olsun” dedi.

Akdeniz Belediye Meclisi’nin bir sonraki toplantısı 5 Aralık 2022 Pazartesi günü saat 10:00’da yapılacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA