MTSO SEÇİMİNDE SURİYELİ SKANDALI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MTSO SEÇİMİNDE SURİYELİ SKANDALI!


 

Mersin’de ki Suriye sermayeli şirketlerin Mersin Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine yön verdiğine dair skandala ilişkin tartışma büyüyor!

Hediye Eroğlu

 

Türkiye genelinde en çok Suriyeli barındıran 6’ıncı şehir olan ancak kentteki varlıklarının bu sayının iki katı olduğu sık sık çeşitli makamlarca dile getirilen Mersin’de, göçmenlerin şehre etkileri tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Son olarak 20 bini aşkın üyesi bulunan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) 5 Kasım’da yapılan 41 komitesi ile 115 meclis üyeliği seçimlerinde Suriye sermayeli şirketlerin müdahilliği tartışma konusu oldu. Suriye sermayeli şirketlerin seçimlere yön vermesi eleştiri konusu olurken, son olarak bu yapıyı yönlendirerek kullanan kesimler olduğu öne sürüldü.

 

“SURİYELİLER YÖNLENDİRİLDİ”

İtirazlar sonucu yönetim seçimi ertelenen Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO), yeni yönetim belli olan kadar göreve devam etmesine karar verilen Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, katıldığı bir televizyon kanalında konuyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Kızıltan, seçimlerde Suriye sermayeli şirketlerin müdahil olmasına ilişkin de açıklama yaptı. “Bize gönül veren ekiplerin sandıklarının tamamında bir Suriyeli meselesi var. Yoğun şikayet geldi” diyen Ayhan Kızıltan, “Seçimin sonlarına doğru son bir saatte sürekli şikayetler geldi. Bloklar halinde gelip oy kullanıldığını söylüyorlar. Bir yönlendirme olduğunu söylüyorlar. Bu kadar ses bu konuda çıktıysa demek bir gerçek payı da var.  Bazı komitelerde sayı çok fazla sonucu değiştirebilecek kadar olabilir. Gerçi onlar da buranın şirketi ama belki 5-6 komitede seçimi alabilecek duruma gelebilecekler.

Geçmişte de burada şirketleri vardı Suriye ve Iraklıların daha önce de böyle blok halinde geliyorlar mıydı yoksa bu seçime özel mi oldu? Bu seçimde böyle oldu. Ekiplerimizin birkaç grupta kaybetmesini sağladılar ama diğer taraftan çok destek de geldi” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA