KHK’lı Sümbül, göreve iade edildi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KHK’lı Sümbül, göreve iade edildi


 

KHK ile görevinden ihraç edilen Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Sümbül, verdiği mücadele sonucunda 6 yıl sonra görevine iade edildi. Bütün arkadaşları göreve iade edilene kadar mücadele edeceklerini söyleyen Sümbül, “KHK’lar gidecek biz kalacağız, biz kazanacağız” dedi.

Barış ÇOBAN

 

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, İstinaf Mahkemesi kararıyla göreve iade edildi.

Biyoloji öğretmeni olan Sümbül, 6 yıl önce Mahmut Arslan Anadolu Lisesi’nde görev yaptığı sırada 675 sayılı KHK ila ihraç edildi. Sümbül, ihraç edildiği sırada görevinin 37. yılına girecekti. KHK ile ihraç edildikten sonra sosyoloji bölümünü okuyan ve mezun olan Sümbül, çift anadal yaptı. Barış ve kardeşlik istediği ve emeğin haklarını savunduğu için ihraç edildiğini belirten Sümbül göreve iade edildiği şu notla duyurdu, “Bir KHK'lı olarak başladığım şube başkanlığında bugün aldığım benim için güzel olan bir haberi örgütümle de paylaşmak istedim. İstinaf mahkemesinde yaptığımız itiraz kabul edilebilir göreve iade edildim. Son arkadaşımız iade edilene kadar susmayacağız, vazgeçmeyeceğiz

KHK'lar gidecek biz kalacağız, biz kazanacağız.”

Eğitim Sen Mersin Şubesi’nin sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarda Sümbül’ün görevine iade edilmesine ilişkin, “İnadına yaşamak dedi ya. Evet, inadına yaşıyoruz, inadına yaşayacağız. Budasanız da dallarımızı, kökümüz sardı bilin tüm dünyayı… KHK’lar gidecek, biz kazanacağız. Şube Başkanımız Mahmut Sümbül, istinaf mahkemesi kararıyla görevine iade edildi” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA