Silah ruhsatı almak için sahte ‘arıcı’ olmuşlar | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Silah ruhsatı almak için sahte ‘arıcı’ olmuşlar


 

Mersin’de kurdukları paravan şirketlerle ‘arıcılık’ yapıyormuş gibi sahte evraklar düzenleyerek devletten teşvik alan ve bu belgelerle silah ruhsatı alan çete çökertildi. Gözaltına alınan 30 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, rüşvet, nitelikli dolandırıcılık, tefecilik ve kaçakçılık suçlarına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede bazı şüphelileri belirleyen ekipler, 6 ay boyunca hem teknik hem fiziki takip yaptı. Yapılan çalışmalarda 12 kişilik bir grubun 8 farklı paravan şirket kurduğu, bazı şahısların da bu gruba para vererek sahte belge aldıkları tespit edildi. Bu şahıslara da sözde 2 bin kilogram bal satışı yaptığını gösterir belge verip, bu belgenin ilgili kurumca onaylanmasını sağladıkları belirlendi. Bu yolla çetenin hem devletten haksız yere teşvikler aldıkları hem de kendilerine para veren şahıslara silah ruhsatı almalarını sağladıkları ortaya çıktı. Bunun üzerine Mersin merkezli, Adana, İzmir ve Siirt’te 39 adrese eş zamanlı operasyon yapan ekipler, aralarında 1 devlet memurunun da bulunduğu 30 şüpheliyi gözaltına aldı. Şahısların adreslerinde yapılan aramalarda sahte evraklarla alınmış 10 silah da ele geçirildi.

Bugün emniyetteki işlemleri tamamlanan şahıslar, adliyeye sevk edildi. (iha)



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA