Tarsus Süper Ligi hak ediyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarsus Süper Ligi hak ediyor


 

Başkan Bozdoğan’ın “Tarsus Süper Ligi hak ediyor” inancıyla tam destek verdiği TKBL’de şampiyon olma yolunda emin adımlarla ilerleyen oynadığı 8 maçın 7’sinden galip ayrılan Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, gelen 22 haftada 22 galibiyet alarak şampiyon olmayı hedefliyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Türkiye Kadın Basketbol Ligi’nde (TKBL) şampiyonluğun en büyük favorisi konumundaki lider Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, haftasonu evinde oynayacağı Tourism X Boğaziçi Basketbol Takımı maçı hazırlıklarına başladı.

Geçen hafta deplasmanda Elazığ İl Özel İdaresi’ne 78-64 yenilerek ilk mağlubiyetini alan Tarsus ekibinin, 7 maçlık galibiyet serisi de bu karşılaşma ile son bulmuştu. Bu maçı arkasında bırakarak hedefine bir adım daha yaklaşmak için galibiyet parolası ile parke inme hesapları yapan Tarsuslu Periler, alacağı galibiyet ile moral bulmak istiyor.

 

12 MELEĞİN HEPSİ BİRBİRİNDEN DEĞERLİ

Bu sezon ligde 525 sayı ile en çok sayı atan ve 172 asist ile grubunda en çok asist yapan takım unvanına sahip olan lider Tarsus ekibinin Baş Antrenör Mustafa Secerlioğlu, takıma ve geleceğe dair önemli açıklamalarda bulundu.

Takımı ince eleyip titizle oluşturduklarını söyleyen Secerlioğlu, “Takımımızdaki 12 oyuncumuzda çok değerli insanlar. Hepsini dikkatle, önce karakterlerine, sporcu yaşantılarına ve istatistiklerine bakarak tercih ettim. Sasha, Hande, Nihal, Ebru, Yağmur, Dilara, Cansu, Melis Dilara, Melis, Simge, Dilara Tongar oyuncularımız. 12 melek hepsi birbirinden değerli. Çoğu da birbiriyle oynamış oyuncular. Birbirlerini çok iyi tanıyorlar. Oyuncumuz bir hafta 15, ertesi hafta iki sayı ile çıkabiliyor. Ama ‘sayı atamıyorum’ demiyor, savunmaya ağırlık veriyor. Oyuncuların kaç sayı attığına bakmıyorum, biz bir ekibimiz, savunma ve hücum bizim için çok önemli” dedi.

 

“YENİLGİ İLE AYAKLARIMIZ YERE BASTI”

Şuana kadar oynadıkları 8 maçta 7 galibiyet aldıklarını ve lider olduklarını aktaran Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Baş Antrenörü Mustafa Secerlioğlu, “Federasyon kupasını namağlup aldık. Bu veriler bizim iyi takım olduğumuzu ve yolumuzda başarıyla yürüdüğümüzü gösteriyor. Tabiî ki yol kazası olacak. NBA’de ki takımlarda mağlup oluyor. Aslında bu yenilgi biraz da iyi oldu bizim için çünkü ayaklarımız yere bassın istiyordum ben. Bu anlamda kendimize çeki düzen verebilmemiz açısından iyi oldu. Bundan sonra da mağlup oluruz olmayız ama şunu biliyorum ki biz şampiyon olacağız. Tarsus’u Süper Lig’e çıkartacağız.

 

TRİBÜNLER DOLMALI

Seyircimizin daha fazla olmasın tabiî ki temenni ediyorum, o salonların dolması lazım. Tarsus İdman Yurdu, diğer branşlar olsun, ilçeye son yıllarda kupa getirmiş tek takımız. Seyircinin tribünleri tıka basa doldurup daha çok desteklemesini tabiî ki bekliyoruz. Ama bu süreçte belediye başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan bizden desteğini hiçbir zaman esirgemedi. Teşekkür ediyoruz. Her zaman problemlerimizi dinleyip, bizlere destek veriyor. Arada aksaklıklar oluyor, son maaşımızda gecikme oldu. Bu her kulüpte olabilen şeyler, bunu anlayış ile karşılayabiliyoruz.

Oyuncularımızın çoğu aldıkları parayı fazlasıyla hak ediyorlar. Hepsinin geçim sıkıntısı var. Sabah akşam idman, deplasmanlar, sakatlıklarla zor, ağır şartlarda bir yaşam sürüyor.

İki kupa ile sezonu bitireceğiz dedik ve birincisini söz verdiğimiz gibi federasyon kupasını aldık. Bütçemiz doğrultusunda oluşturduğumuz takımımızdaki maya tuttu. Birkaç maç tabiî ki kaybedeceğiz ama biz toparlanırız” diye konuştu.

 

“SPORA DESTEK İÇİN TESİSLEŞMEYE AĞIRLIK VERİLMELİ”

Öte yandan karşılaşmalarını 50 yıllık bir salonda oynadıklarının da altını çizen Secercioğlu, tesisin yenilenmesi talebini gündeme getirdi. konuyu Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a da ilettiğini hatta yeni tesisler önerdiğini söyleyen Mustafa Secerlioğlu, “Salonun yenilenmesi gerektiğini düşünüyorum. Belediyeye ait bir tane 5 bin kişilik spor salonu ve yanına da antrenman amaçlı bir spor salonu yapılması ile ilgili bilgi verdim. Kendisi de sıcak bakıyor böyle bir yatırıma. Merkezi hükümet olsun, yerel yönetimler olsun sporun desteklenmesinde en önemli konu tesisleşme.

Ayrıca yabancı sayısının yüksek olması genç oyuncuları kazanmada sıkıntı yaşamamıza neden oluyor” dedi.

 

HEDEF 22’DE 22 GALİBİYET

Takım olarak birinci hedeflerinin ligi birinci sırada bitirip şampiyon olmak olduğunun altını çizen Secerlioğlu son olarak şunları söyledi: “Önümüzde 22 haftalık bir süreç var. En zorlu maçlardan birini Elazığ’da oynadık. Şimdi onlar bize gelecek. Bu hafta sonu oynayacağımız Boğaziçi’ne karşı kendi evimizde hedefimiz galibiyet. Cumartesi gün sat 13:00’te oynayacağımız maçta tüm salon dolmalı.

22 hafta için hedefimiz 22’de 22 galibiyet almak. Ama yol kazası olsa bile silkelenir ve yolumuza güçlü bir şekilde devam ederiz”.

 

“İNANDIĞIM İÇİN GELDİM”

Milli oyuncu Tarsus Belediyespor Kadın Basketbol Takım Kaptanı Ebru Torun da, hedeflerine yönelik açıklamalar yaptı.

10 yaşında basketbola başlaya, Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri mezunu Torun, yaşı itibariyle şuan takımın en tecrübeli oyuncusu konumunda yer aldığını söyleyerek, “Bu sene Mustafa hocam ile konuştum, hedeflerini de biliyordum. İnandığım bir yapıdan bahsetti. Organizasyona, hedeflere inandım ve Tarsus’a geldim.

Basketbolun içinde kalmak, sonuna kadar oynamak istiyorum. Çünkü hayalimi yaşıyorum. Bunun için kendime bakıyorum, çalışıyorum. Beslenmeme her şeyime dikkat ediyorum.

Şuanda ligde aranan bir oyuncuyum.

Sporcu olmak tamamen fedakarlıklar üzerine kurulu. Ne yazık ki ben de öyle sabah 7’de antrenman yapıp, okula gittim oldu. Yaz tatilindeyken arkadaşlarımız bizim 15 gün iznimiz oluyordu. İnsanlar sosyal aktiviteler yaparken bizim her zaman antrenmanımız olurdu. Fedakarlıklar yapmak zor gelmezse pes etmemek, sonuna kadar gitmek lazım. Zorluklara kazandığınız her saniye size başarı olarak dönecektir” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA