MTSO seçimi için karar verildi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MTSO seçimi için karar verildi!


 

İtirazlar sonucu bir grupta seçimin yenilenmesi ile yönetime kayyum atanma ihtimali gündeme gelen Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda gidişat netleşti! Yeni yönetim belirlenene kadar mevcut yönetim göreve devam edecek.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın 41 komitesinin yönetimi ve 115 meclis üyesi seçimi 5 Kasım’da 15 bin üyenin oy kullanması ile Yenişehir Fuar Merkezi’nde yapıldı. Ancak seçimler itirazlar ile kilitlenirken odaya kayyum atanması gündeme geldi.

Tüm şehrin kilitlendiği seçimler kıran kırana geçti. Seçimlerde renkli görüntüler ortaya çıkarken, istenmeyen olaylarda yaşandı. Zaman zaman tansiyonun yükseldiği seçimlerde bazı komitelerin seçimlerinde yaşana gerilim seçim sonrası da sürdü. Mersin’in kilitlendiği seçimlerde beklenen oldu! Alengirli işlerle gündeme gelen seçimler itirazlar sonrası mahkemelik oldu!

 

MÜHÜRSÜZ ZARF SEÇİMİ İPTAL ETTİRDİ

MTSO’nun 28 nolu Eğitim Hizmetleri Komitesi seçimleri itirazlar üzerine mahkemeye taşındı. İtirazları değerlendiren İlçe Seçim Kurulu, mühürsüz zarf gerekçesiyle 28. Grup seçimini iptal etti.

Sonuçlarının iptal edilmesiyle meclisin yönetim ve meclis başkanını belirleyeceği süreçte askıya alındı ve odaya kayyum atanması gündeme geldi.

 

SEÇİM BELİRSİZLİĞİ SONA ERDİ

Seçimler sonrası itirazlarla başlayan MTSO’daki belirsiz süreç sona erdi. MTSO Genel Sekterliğinden yapılan açıklama ile 28’inci komite seçimlerinin yenileneceği belirtilerek, odanın da takvim sürecisince mevcut yönetim ile hizmet vereceği bildirildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;  “Seçimler sonrasında Akdeniz 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığınca 28 No'lu Eğitim Hizmetleri Meslek Komitesi'nde seçimlerin yenilenmesine karar verilmiş olup, İl Seçim Kuruluna yapılan itiraz da İlçe Seçim Kurulu'nun kararını değiştirir nitelikte olmadığından, 28 No'lu Eğitim Hizmetleri Meslek Komitesi seçimleri Akdeniz İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'nca belirlenecek bir tarihte yenilenecektir.

 

YÖNETİM, SEÇİM SONRASI BELİRLENECEK

İkinci aşamada yapılması gereken seçimler de (Oda Yönetim Kurulu, TOBB Delegeleri, Disiplin Kurulu, Meclis Başkanlık Divanı ile Hesapları İnceleme Komisyonu Üyeleri seçimleri) 28 No'lu Meslek Grubu'nda yapılacak seçimler sonrasında gerçekleştirilecektir.

28 No'lu Meslek Komitesi dışında kalan Meslek Komitelerinde ise Komite Başkanı ve Başkan Yardımcısı seçimleri Genel Sekreterlikçe yapılacak toplantı davetine istinaden belirlenecek tarihlerde gerçekleştirilecektir.

Buna göre Akdeniz 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığınca seçim takvimi oluşturulduğu zaman kamuoyu ile paylaşılacaktır.

İlgili mevzuat hükümlerine göre, yeni Yönetim Kurulu seçimi kesinleşinceye kadar mevcut Yönetim Kurulu görevine devam edecektir.”

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA