ÇBK Avrupa’da galibiyetle tanıştı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇBK Avrupa’da galibiyetle tanıştı


 

Çukurova Mersin Yenişehir Belediye, şanssız başladığı Euroleague’de ilk galibiyetini Fransa deplasmanında 68-61’lik skorla aldı.

HEDİYE EROĞLU

 

FIBA Kadınlar Avrupa Kupası 3. haftasında B Grubu'nda mücadele eden Çukurova Basketbol Kulübü Mersin Yenişehir Belediyesi, Fransa'nın Basket Landes ekibiyle deplasmanda karşılaştı.

İlk maçında deplasmanda Perfumerias Avenida’ya 83-66 ve ikinci maçında ise evinde son Avrupa şampiyonu İspanyol temsilcisi Sopron Basket'e 75-50 mağlup olan Fransa temsilcisi Basket Landes’i 68 -31’lik skorla geçerek ilk galibiyetini aldı. 

Maça çok iyi başlayan Çukurova bir anda skoru 6-0'a getirdi. İlk galibiyeti için sahaya konsantre ve inanmış çıktığını her dakikada biraz daha hissettiren temsilcimiz ilk çeyreği de 19-10 üstün bitirdi.

İkinci periyotta da Jones hem içeriden hem de dışarıdan oyunu domine etmeyi başarırken, ona Bonner ve Hayes de katkı da bulununca fark sürekli arttı. Soyunma odasına da Çukurova 39-20 önde gitti. İlk yarıda Jones 14 sayıyla skor yükünü çekerken, Bonner 11, Hayes 6, Sinem ile Asena 3, Hollingsworth de iki sayıyla oynadı.

Üçüncü çeyrekte Landes maçı germek için elinden geleni yapsa da Çukurova bu oyuna gelmedi. Hatta zaman zaman hakemler de kararlarıyla devreye girse de durum değişmedi. Jones'in suskun olduğu dakikalarda Hayes devreye girdi. Çukurova son 10 dakikaya da 55-43 önde başladı. Çukurova'nın 4. periyottaki suskunluğunu Jones bozdu ve 6 sayıyla takımını rahatlattı. Mücadelenin devamında farkı koruyan Çukurova maçı 68-61 yenerek Euroleague'deki bu sezon ilk galibiyetini aldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA