İçinden böcek çıkan hastane yemeğine protesto | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İçinden böcek çıkan hastane yemeğine protesto


 

Mersin Üniversitesi Hastanesi’nde içinden haşere, kıl, tüy, taş çıkan yenmeyecek kadar lezzetsiz yemekleri bir hafta simit ayran tüketerek protesto eden sağlık emekçileri, sonuç alamayınca bir hafta süre ile yemekhaneye çıkmama eylemi başlattı.

HEDİYE EROĞLU

 

Sağlık emekçilerinin yaşadığı mağduriyet bitmek bilmiyor. Özellikle sık sık şiddete maruz kalan sağlık emekçileri içinde bulundukları zorlu çalışma şartlarını bir kez daha yaptıkları eylem ile gözler önüne serdiler.

Mersin Üniversitesi yönetiminin hizmetleri ile övündüğü

Mersin Üniversitesi Hastanesi’nde Tıp Fakültesi Hastanesi’nde çıkan yemeği bir hafta simit ayran tüketerek protesto eden sağlık emekçileri, sonuç alamayınca bir hafta süre ile yemekhaneye çıkmama eylemi başlattı.

“SAĞLIK EMEKÇİLERİ; HİJYENİK VE KALİTELİ YEMEK HAKKINDAN MAHRUM KALDI”

Konuyla ilgili Mersin Tabip Odası, Hekim Birliği Sendikası, Sağlık ve Sosyal Hizmet emekçileri (SES) Sendikası Mersin Şubesi ve Hekimsen ortak bir basın açıklaması yaparak, üniversite ve hastane yönetimine çözüm çağrısı yaptı.

MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Poliklinikler önünde yapılan basın açıklamasını SES Mersin Şube Yöneticisi Sevgi Başkavak okudu.

Mersin Üniversitesi Hastanesi sağlık emekçilerinin; hijyenik ve kaliteli yemek hakkından mahrum kaldığını söyleyen Başkavak, “Yetersiz ve sağlıksız beslenme yoğun ve zorlu şartlar altında çalışan bizler için sağlığımızı tehlikeye atmakla beraber, tedavi olmaya gelen hastalarımızın da sağlığını sıkıntıya sokup tedavi süreçlerini uzatmaktadır.

 

YEMEKLERDEN HAŞERE, KIL, TÜY, TAŞ ÇIKIYOR

Yemekhane de yemek yiyen sağlık emekçisi sayısı her geçen gün düşmektedir. Dışarıdan sipariş verilen yemeklerin fiyatı da her geçen ay artmakla beraber yoksulluk sınırının altında aldığımız maaşlar ile bu fiyatların altında ezilmekteyiz.

Yemeklerimizden haşere, kıl, tüy, taş vb. çirkinliklerin çıkması bir yana çıkan yemeklerde genelde yenmeyecek kadar lezzetsiz olmaktadır. Tarafımıza verilen yemekler şartnameye uygun kalori ve protein ihtiyacını karşılamamaktadır” dedi.

 

ZEHİRLENİP, YATAĞA DÜŞMEKMİ GEREKİYOR?

Özellikle gece vardiyası, hafta sonu ve resmî tatiller de lezzetsiz ve özensiz yemeklerin artarak çoğaldığını dile getiren Sevgi Başkavak, “Gece kumanyaları çok kalitesiz çıkması nedeniyle yenmemekle beraber hepsi israf olmaktadır

Yemekler ekonomik açıdan değerlendirildiği kadar hijyenik koşulları ve kalitesi bakımından da denetleniyor mu? İlla zehirlenip yataklara düşmesi mi gerekiyor sağlık emekçisinin gerekli düzenlemeler yapılabilsin diye

 

“HASTANE YÖNETİMİ ÇAĞRILARIMIZA KULAK TIKADI”

Yetkililerle görüşülüp dilekçeler yazılmasına rağmen mevcut sorun devam etmektedir. Hastane yönetimi çağrılarımıza kulak tıkamıştır. Sahada canıyla başıyla çalışan sağlık emekçileri bu kötü yemekleri hak etmiyor! Hastanemiz çalışanları ve hastalarımız çıkan yemeklerden memnun değil, tedbir alınmalı geliştirilmeli ve düzenlenmelidir aynı şeyler farklı sonuçlar vermiyorsa da mevcut yemek şirketi değiştirilmelidir. Hastane kalite standartlarında hijyenik ve lezzetli yemek sunumu yer almalıdır.

Sağlık emekçileri simit ayran eylemi ile başladık iyileşme olmadı ve yeni eylemimiz: 1 hafta süre ile yemekhaneye çıkmıyoruz kart basmıyoruz ve kumanya almıyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA