SÖZ VAR PARA YOK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SÖZ VAR PARA YOK!


 

Mersin’de amatör spor kulüplerine aylar önce destek sözü veren Büyükşehir, Akdeniz ve Tarsus belediyelerinin sözlerini yerine getirmemesi tepki çekiyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de belediyeler her yıl olduğu gibi bu yılda amatör spor kulüplerine ayni ve ya nakdi destek yardımında bulunmak için harekete geçti. Başta Mersin Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Akdeniz Belediyesi ve Tarsus Belediyesi aylar önce kulüplere destek olacaklarını açıkladı. Desteği duyan bir çok kulüp alt yapı öğrencileri ile birlikte belediyelerin organize ettiği, şatafatlı etkinliklere katılarak destek verdi.

 

VERİLEN SÖZLER YERİNE GETİRİLMEDİ

Ancak Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Akdeniz Belediyesi ve Tarsus Belediyesi söz verdikleri desteği henüz yerine getirmedi. Yapılan etkinliğin üzerinden aylar geçmesine rağmen belediyeler bütçeyi bahane ederek zaman istediği öğrenildi. Açıklamaya tepki gösteren Kulüpler Belediyelerin sıradan konserlere büyük paralar harcadığını hatırlatarak vermiş oldukları sözleri yerine getirmelerini istediler.

HANGİ BELEDİYE NE VERECEKTİ?

Mersin Büyükşehir Belediyesi  Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde, 2021-2022 sezonunda faal olan spor kulüplerine ‘Amatör Spora Desteksin Mersin’ mottosuyla düzenlenen, Amatör Spor Kulüplerine Nakdi katkı töreninde  Amatör spor kulüplerine ve başarılı sporculara 2020’de 570 bin, 2021’de 419 bin, bu yıl içerisinde de 1 milyon 148 bin lira ödül dağıtıldığı açıklanmış

2020 yılında ise  875 bin lira bir katkı olmuş ,2021de 1 milyon 444 bin lira, bu yıl ise 219 kulübe toplamda 4 milyon 66 bin lira katkı yapılacağı açıklanmıştı.

Amatör Kulüplere nakti destek sözü veren Akdeniz Belediyesi tarafından düzenlenen törende aralarında futbol ve salon sporlarının bulunduğu 17 farklı dalda mücadele veren 61 amatör spor kulübüne 317 bin 500 TL nakdi destek sağlanacağı duyurulmuştu.

Tarsus Belediyesi ise Mersin’de amatör spor kulüplerine en yüksek desteği verdiklerini ifade etmiş. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik ve Spor İl ve İlçe Müdürlüğü’nden alınan faal müsabakalara katılım belgesini beyan eden amatör spor kulüplerinden takım sporlarında faaliyet gösteren kulüplere, kulüp başına 8 bin TL, ayrıca bireysel spor kulüplerine kulüp başına 2 bin TL nakdi yardım yapılacağını duyurmuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA