MTSO’YA KAYYUM ATANABİLİR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MTSO’YA KAYYUM ATANABİLİR!


 

Mersin’in kilitlendiği Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde beklenen oldu! Alengirli işlerle gündeme gelen seçimler itirazlar sonrası mahkemelik oldu! Bir grupta seçimin tekrarlanması kararı, yönetim seçiminin ertelenmesi ve bu süreçte odaya kayyum atanması iddialarını gündem getirdi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimleri haftasonu yapıldı. 15 binden fazla MTSO üyesi 41 meslek komitesinin üyelerini ve 115 meclis üyesini seçmek için oy kullandı.

Tüm şehrin kilitlendiği seçimler kıran kırana geçti. Yenişehir Fuar Merkezi’ndeki seçimlerde renkli görüntüler ortaya çıkarken, istenmeyen olaylarda yaşandı. Zaman zaman tansiyonun yükseldiği seçimlerde bazı komitelerin seçimlerinde yaşana gerilim seçim sonrası da sürdü. Mersin’in kilitlendiği Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde beklenen oldu! Alengirli işlerle gündeme gelen seçimler itirazlar sonrası mahkemelik oldu!

 

MÜHÜRSÜZ ZARF SEÇİMİ İPTAL ETTİRDİ

Araştırmacı yazar Abdullah Ayan’dan edinilen bilgiye göre; MTSO’nun 28 nolu Eğitim Hizmetleri Komitesi seçimleri itirazlar üzerine mahkemeye taşındı. İtirazları değerlendiren İlçe Seçim Kurulu, mühürsüz zarf gerekçesiyle 28. Grup seçimini iptal etti.

Sonuçlarının iptal edilmesiyle meclisin yönetim ve meclis başkanını belirleyeceği süreçte askıya alındı. 28. Grup seçimleri bir ay sonra yapılacak ve o seçim ardından oluşacak meclis yönetim ve meclis başkanını seçmek üzere toplanacak.

 

KAYYUM ATANABİLİR

Bu durumda 11 Kasım’da yeni yönetimin belirleneceği toplantının ertelenmesi gerekecek.

MTSO 28. Grup seçimlerinin iptal kararıyla bu grupta yeniden seçim yapılıp sonuçlanıncaya kadar meclisin oluşup toplanması mümkün olmayabilecek. Yeni seçimin bir ay sonra yapılması halinde o güne kadar oda, ya mevcut yönetimle ile yoluna devam edecek veyahut mahkeme odaya kayyum atayacak.

 

NE OLMUŞTU?

MTSO seçimleri öncesi mevcut Başkan Ayhan Kızıltan, MTSO Yönetim Kurulu Üyesi İsa Çani, Meclis Üyeleri Ufuk Maya ve Hakan Kayacı başkan adayı olduklarını açıklamıştı. Başkan adaylarından İsa Çani ve Ufuk Maya gruplarından çıkamayarak başkanlık şanslarını kaybetti. Mevcut başkan Ayhan Kızıltan metal sanayi grubundan seçilemese de son anda inşaat sektöründen MTSO meclisine girerek, başkanlık yarışını sürdürdü:

Diğer aday Hakan Kayacı da grubundan çıkarak aday olmayı garantiledi.

Normal takvime göre yeni seçilen meclis üyelerinin 11 Kasım’da MTSO yönetim kurulu ve başkanını, meclis başkanını ve divan üyelerini seçmesi bekleniyordu ancak bu süreç zora girdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA