Hayaller geçek oldu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Hayaller geçek oldu


 

Mersin’de düzenlenen Dünya Tekler-Karışık Çiftler Bocce Şampiyonaları raffa disiplini kadınlar "altın nokta" kategorisinde altın madalya kazanan milli sporcu Eda Sayak, sınıfında dünya şampiyonu olan ilk kadın sporcu olarak tarihe geçti.

Haber Merkezi

 

Mersin’de 1-5 Kasım 2022 tarihleri arasında Toroslar Bocce Salonunda, 37 farklı ülkeden 52 takım ile 450’ye yakın sporcunun katıldığı ve dünyada aynı turnuvada ilk kez Raffa&Volo branşlarının bir arada bulunduğu “Dünya Bocce Şampiyonası” kupa ve madalya töreniyle tamamlandı.

Kapanış törenine Vali Ali Hamza Pehlivan, Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz, Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı aynı zamanda Uluslararası Bocce Federasyonu Başkanı ve Bayburt Üniversitesi Rektörü olan Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Uluslarası Bocce Volo Federasyonu Başkanı Frederic Ruis, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, kulüplerin, sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Şampiyonada Raffa Disiplini Kadınlar Altın Nokta kategorisinde altın madalya kazanan Milli Sporcu Eda Sayak’ı tebrik ederek madalyasını veren Vali Pehlivan, başarılarının artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

Dereceye giren sporculara Vali Pehlivan ve protokol üyeleri tarafından kupa, madalya ve ödülleri takdim edildi.

“Kadın olarak bunu başarmam çok önemli”

Turnuvanın Dünya Tekler-Karışık Çiftler Bocce Şampiyonaları raffa disiplini kadınlar "altın nokta" kategorisinde altın madalya kazanan milli sporcu Eda Sayak, sınıfında dünya şampiyonu olan ilk kadın sporcu olarak tarihe geçti.

Organizasyonda altın madalya kazanan Eda, hem çocukluk hayalini gerçekleştirdi hem de kategorisinde birincilik kürsüsüne çıkan ilk kadın sporcu olmanın gururunu yaşadı.

Milli bocceci Eda Sayak, uzun yıllardır sabırsızlıkla beklediği hayalini gerçekleştirdiğini söyleyerek, “İlk röportajımda 'birinci olacağım, çocukluk hayalim' demiştim. İkinci röportajımda ilk 2'yi garantilemiştim. Şu an dünya şampiyonu oldum. Çok mutlu ve gururluyum” dedi.

“Kadın olarak bunu başarmam çok önemli” diyen Eda, şöyle konuştu:"Kadın olarak bunu başarmam çok önemli. Örnek teşkil ediyor. Bu anlamda da çok gururluyum. Eminim ki Türkiye'de artık bu durum daha üst seviyelerde olacak. Sporcularımız çok iyi durumda. Devamı gelecek inşallah. Güçlü olduğumuzu ve bunu başarabileceğimizi gösterdik. 2022'yi çok güzel bir şekilde kapattık. 2023'ü de çok güzel şekilde başlatacağız inşallah. Avrupa şampiyonaları olacak. Hedefimiz oralarda da birinci olmak.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA