MTSO’DA 4 ADAYIN 3’Ü DEREDE BOĞULDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MTSO’DA 4 ADAYIN 3’Ü DEREDE BOĞULDU


 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın meslek komitesi seçimlerinden ilk sonuçlar gelmeye başladı. Oda başkan adayları Ayhan Kızıltan, Ufuk Maya ve İsa Çani kendi grubundan çıkamayarak yarıştan elendi. MTSO başkan adaylarından meclise giren tek isim sanayi devi, MÜSİAD şube başkanlığı da yapan Hakan Kayacı oldu.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Organ Seçimleri başladı. Yenişehir Fuar Merkezi’nde gerçekleşen seçimlere ilgi yoğun oldu. Ufuk Maya, İsa Çani, Ayhan Kızıltan ve Hakan Kayacı’nın yarıştığı seçimler öğleden sonraya kadar sakin geçti.

Ancak seçimlerin bitmesine yakın tansiyon bir anda yükseldi.

Yaklaşık bin kişinin oy kullandığı tahmin edilen 20 nolu Uluslararası Yük ve Eşya Taşımacılığı Meslek Komitesi için yarışan Turuncu ve Mavi Liste adaylarının taraftarlarının kısa süreli ağzı dalaşı bir anda tartışmaya dönüştü. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı seçimlerde hemen olay yerine gelen güvenlik güçleri tarafları alandan uzaklaştırdı.

 

SAYIM DEVAM EDİYOR

Saatin 17:00’yi göstermesi ile oy kullanma işlemi sona erdi. Yetkili kişiler dışındakilerin salon dışına çıkarılması ile sayım başladı.

Seçimlerde 41 grupta toplam 15 bin 367 seçmen oy kullanırken, seçimler sonunda 115’i Meclis Üyesi olmak üzere toplam 271 Meslek Komitesi Üyesi ile Yedek Üyeleri seçimi yapıldı.

İş insanları 56 sandıkta oy kullanılırken seçmen sayısı 400’ü aşan gruplarda iki sandık bulundu.

 

İLK SONUÇLAR GELMEYE BAŞLADI

Bazı gruplarda sona eren oy sayımı sonunda meclise giren isimler de belli oldu. İlk gelen bilgilere göre; 36. Grupta Serdar Yıldızgören, Ahmet Baran, Bedri Akyüz, 33. Grupta Zihni Ceylan, 24. grupta Adnan Gündoğdu, Zeki Ceylan, 17. Grupta Sinan Koç, 10 Nolu Meslek Komitesinde Mehmet Can Duman, 19. Nolu komitede Halil Polat meclise giren isimler oldular.

MTSO akaryakıt grubunda deprem yaşandı. Emir Hayfavi, Can Duman meclise girdi.

Sabahattin Kılıççıoğlu, Aziz Akgül 40 oy farkla kaybetti.

31 nolu İşletme Destek Faaliyetleri Meslek Komitesi’nde Ahmet Akın kaybetti. Erol Dibo, İlhan Demir, Gökben Gökbulut meclise girdi.

 

BAŞKAN ADAYI ÇANİ GRUBUNDAN ÇIKAMADI

Yaklaşık bin kişinin oy kullandığı tahmin edilen ve gerilimli anların yaşandığı 20 nolu Uluslararası Yük ve Eşya Taşımacılığı Meslek Komitesinde, mavi liste ile yarışan MTSO başkan adayı İsa Çani, kendi grubundan çıkamadı. Bu grupta kazanan turuncu liste ile Murat Aktoğ, Burhan Şiğva, Ahmet Aktaş ve Aziz Tatlı oldu.

 

UFUK MAYA DA YARIŞ DIŞI KALDI

Yine MTSO başkan adaylarından Ufuk Maya’nın yarıştığı 19 No'lu Yurtiçi Yük ve Eşya Taşımacılığı Meslek Komitesinde de benzer bir sonuç ortaya çıktı. Ufuk Maya kendi grubundan çıkamayarak yarış dışı kalan isimlerden oldu.

AYHAN KIZILTAN DA ÇIKAMADI

Yine MTSO başkan adaylarından Ayhan Kızıltan’da kendi komitesinden çıkamayan isimlerden oldu. 32 nolu metal sanayi komitesinden meclise seçilemeyen Kızıltan, başkanlık yarışından da kopmuş oldu.

 

MECLİSE GİREN TEK BAŞKAN ADAYI HAKAN KAYACI OLDU

MTSO başkan adaylığı için yarışan 4 isimden 3’ü komitesinden çıkamazken, meclise giren tek başkan adayı sanayi devi ve MÜSİAD şube başkanlığı yapan Hakan Kayacı oldu.

 

MECLİS KAYACI’YA KARŞI BİR ADAY ÇIKARABİLİR

Mevcut başkan adaylarından 3’ü meclis dışından kalsa bile bu Hakan Kayacı’nın MTSO başkanı olacağı anlamına gelmiyor.

11 Kasım’da yapılacak meclis, kendi içinden yapacağı yönetim seçimi ile başkanı belirleyecek. Savunma sanayi devlerinden olan ve MÜSİAD şube başkanlığı da yapan Kayacı oldukça iddialı bir çalışmaya imza atarken, meclisin bu isme karşı başka bir aday üzerinde mutabık kalabileceği gelen iddialar arasında yer alıyor.

 

YÖNETİM SEÇİMİ 11 KASIM’DA

Bugün yapılan seçimlerde 41 Meslek Grubunda 271 Meslek Komite Üyesi ile bunların arasından 115 Meclis Üyesi seçildi.

Takvime bağlı olarak 11 Kasım’da Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu asil ve yedek Üyeleri, Disiplin Kurulu, TOBB Delegeleri seçimi yargı gözetiminde Oda Hizmet Binasında yapılacak. Ardından yeni oluşan Oda Meclis en yaşlı üyenin başkanlığında yapacağı ilk toplantısında Meclis Başkanı, Başkan Yardımcıları ve Katip Üye ile Bütçe ve Hesapları İnceleme Komisyonu Üyelerinin seçimini gerçekleştirecek. 12 Kasım Cumartesi günü ise 41 Meslek Komitesi gün boyu toplanarak Komite Başkanları ve Başkan Yardımcılarının seçimini gerçekleştirecek. Yargı gözetiminde yapılan seçimlerin askı ve itiraz süreçleri sonrasında 16 Kasım’da seçim sonuçları kesinleşmiş olacak. Son olarak Yönetim Kurulu yapacağı ilk toplantısında kendi arasındaki görev dağılımını yapacak ve seçimler tamamlanmış olacak.”

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA