Herkes gözünü Mezitli’ye dikti! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Herkes gözünü Mezitli’ye dikti!


 

Değer artışında herkesin gözünü Mezitli’ye çevirdiğine dikkat çeken Başkan Tarhan, artan değerle birlikte rant çevrelerinin de gözünü Mezitli’ye diktiğine ve başta tarım arazileri ve yeşil alanlar olmak üzere vatandaşların nefes alacak alanları korumak için mücadele verdiklerini söyledi.

Haber Merkezi

 

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalar yaptı. Mezitli Belediyesi Mutlu Yaşam Köyünde gerçekleşen ve canlı yayınlanan programda Başkan Tarhan, yaptıkları çalışmalarla kentte yaşanan değer artışına ve bunun kente yansımalarına dikkat çekti.

Mutlu Yaşam Köyünde gerçekleşen faaliyetleri anlatan Başkan Tarhan, burada beslenen ineklerden sağılan süt ikramında bulundu.

 

ESKİ KÖY ENSTİTÜLERİ, MUTLU YAŞAM KÖYÜNDE YAŞATILIYOR

Mutlu Yaşam Köyünün yapılış öyküsünü de anlatan Başkan Tarhan, “Benzer örneklerini Avrupa’da gördüğümüz projeleri Türkiye’ye uyarlayarak eski Köy Enstitüleri mantığı ile hayata geçirdik. Buradan her yaştan insanlar yaralanacak. Üretim olacak, sanatın her dalı olacak. Kısa süreli konaklamalar yapılabilecek. Ayrıca çadır kampları da kurulabilecek. Bir ajansla anlaşma yaptık ve Uluslararası Gençlik Deneyim ve Gönüllülük Merkezi olarak da kullanıyoruz. Yurtdışından gelen konuklarımızı da burada misafir ediyoruz. Atlarımız, koyunlarımız, ineklerimiz değişik hayvanlarımız var. İnsanlar spor yaparak, üretim aktivitelerinin içerisinde bulunuyor. Organik ürünlerle kahvaltı yapabiliyorlar. İnsanlar kentin boğucu havasından kurtulmak için buraya geliyorlar. Oluşturacağımız atölyelerde kendi el ürünlerini üretebilecekler. Farklı bir model ve Türkiye’de bir ilk olduğunu düşünüyoruz. Biz zaten Türkiye’de ilkleri yapmaya çalışan bir kentiz” diye konuştu.

 

“MEZİTLİ ARTIK DÜNYA ÇAPINDA BİLİNEN BİR KENT”

Mutlu Yaşam Köyünün yanı sıra Otizm Köyü, Kadın Üretici Pazarları, Kent İçi Tarım Projesi, Mezitli Solinova Üretici Kadın Kooperatifi, Mezitli Tüketim Kooperatifi, hobi bahçeleri, çocuklara yönelik olarak hazırlanan projeler hakkında bilgiler aktaran Başkan Tarhan, “Kentte değer artışının getirdiği faydalar çok önemli. Bu alanda çok fazla çalışmalar yaptık. Mezitli Belediyesi’nin çalışmaları ile Mezitli’nin artık dünya çapında bilinen bir kent oldu. Şu anda Mersin'de ki çoğu insanın hemfikir olduğu bir konu var. Mezitli Belediyesi kadrosuyla ekibiyle kurumsallaşmış ve meclis üyeleriyle, muhtarlarıyla güzel bir ekip oluşturan kurumsal bir belediye haline geldi. Bu duruma gelmemizde en büyük pay ebette ki çalışanlarımızın özverisi ve halkımızın bize olan güveni. 8 yıl önce göreve geldiğimizde ilk amacımızı ‘halkın güvenliğini sağlamak’ olarak belirlemiştik.

 

“HERKESİ KUCAKLADIK”

Altını çizerek söylüyorum; halkın güvenini sağlamadan, hiçbir belediye başkanının başarılı olma şansı yoktur. İkincisi herkese gerçekten eşit mesafede olmak gerekir. Birtakım marjinal düşünceli insanlar olabilir. Bizim de kabul etmediğimiz ama hoş gördüğümüz düşünceye sahip olan insanlar olabilir. Ama halkın geniş kesimini ortak paydada buluşturmak istedik. Siyasi düşüncesi ne olursa olsun Atatürk ilkelerine inanan, Cumhuriyet değerlerini savunan, gerçek demokrasiyi savunan, parlamenter sistemi savunan tüm insanları, hangi partiden oluştursun kucaklayalım dedik. Bunda da başarılı olduğumuza inanıyorum” dedi.

 

HERKESİN GÖZÜ MEZİTLİ’DE

Değer artışında herkesin gözünü Mezitli’ye çevirdiğine de dikkat çeken Başkan Tarhan, artan değerle birlikte rant çevrelerinin de gözünü Mezitli’ye diktiğine ve başta tarım arazileri ve yeşil alanlar olmak üzere vatandaşların nefes alacak alanları korumak için mücadele verdiklerini söyledi.

Mezitli’de ikamet eden herkesin yaşadığı kentte mutlu olmasını hedeflediklerine vurgu yapan Başkan Tarhan, “Kentin kimliğinin, kültür ve sanat kenti olmasını istedik. Bu hep böyle olacaktır. Çünkü Mezitli'nin özelliği ve yapısı bu. ‘Mezitli'ye değer katacağız’ demiştik gerçekten değer kattık. İnsanları mutlu etmek elbette ki zor bir şey. Bunun sonu da yok. En iyi iyinin düşmanıdır diye bir söz var.  Ama elimizden geldiğince gerek kültür sanat kenti olması gerekse halkın mutlu olması konusundaki çabalarımız devam edecek” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA