KENT MTSO SEÇİMLERİNE KİLİTLENDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KENT MTSO SEÇİMLERİNE KİLİTLENDİ


 

Sahip olduğu 20 bin kişilik üye yapısı ile kentin çatı kuruluşu olan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda seçim yarışı geldi çattı. 5 Kasım’da lojistikçiler Ufuk Maya ile İsa Çani ve mevcut Başkan Ayhan Kızıltan ile Hakan Kayacı’nın yarıştığı seçimlerde siyasetin etkisi ve etnik köken vurgusu artık iyiden iyiye hissediliyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) seçim hazırlıklarını tamamladı. 5 Kasım’da başlayan seçim süreci iki etap halinde tamamlanacak. Seçimlerde ilk olarak 5 Kasım’da Meslek Komiteleri ile Meclis Asil ve Yedek Üyeleri için seçime gidilecek. Organ seçimlerinin ardından gözler 11 Kasım’da meclisin kendi içinden seçilecek yönetime çevrilecek.

Sahip olduğu 20 bin kişilik üye yapısı ile kentin çatı kuruluşu olan MTSO’da süre azaldıkça seçim yarışı kızıştı. Lojistikçiler Ufuk Maya ile İsa Çani ve mevcut Başkan Ayhan Kızıltan ile Hakan Kayacı’nın yarıştığı seçimlerde adayların öne kendi meslek komitelerinden meclise seçilmeleri gerekiyor. Bu nedenle de seçimlere ilişkin siyasetin etkisi artık iyiden iyiye hissediliyor. Meslek komitelerinde etkili siyasi kesimler başkan adaylarının çalışmalarına zaman zaman katkı sunuyor.

 

KIZILTAN CHP’DEN Mİ DESTEK ALIYOR?

2018’de yapılan ve 4 adayın yarıştığı seçimlerde başkanlığa oturan Ayhan Kızıltan, bir dönem daha bu görevi yapmak istiyor. Ancak sık sık yoğun eleştiriler alan Kızıltan’ın adaylığı iş dünyasında çok karşılık bulmazken, Kızıltan’ın sık sık CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in programlarında boy göstermesi kulislerde bu kesimden destek aldığı şeklinde yorumlanıyor.

 

UFUK MAYA İDDİALI

Ancak seçimin en heyecan yaratan adaylığını ise lojistik sektörünün iki güçlü ismi Ufuk Maa ve İsa Çani’nin yarışı oluşturuyor.

Uzun yıllardır odada önemli görevler üstlenen iş insanı Ufuk Maya adaylığını erken açıklayan isim olmanın avantajı olurken, Maya’nın, kentten aldığı destek de günden güne artıyor.

Daha önce gazetemizi ziyaret ederek açıklamalar yapan Maya, lojistik ve yan sektörlerinin büyük etkiye sahip olduğu oda seçimlerine büyük bir titizlikle hazırlandıklarını açıklamıştı. Maya, yaklaşık 5 komitenin direk ve diğer pek çok sektörün de dolaylı olarak lojistikle ilgili olduğunu vurgulamış, Sanayi grubunun çok büyük bir kitleye sahip olmadığı oda üyeleri arasında ticaret erbaplarının ağrılığa sahip olduğunu aktararak “Odanın ve kentin yapısına hakimiz ve her kesime hitap edecek bir yönetim oluşturmayı planlıyoruz” demişti.

 

İSA ÇANİ’DEN GÖVDE GÖSTERİSİ

Geçtiğimiz aylarda düzenlediği geniş katılımlı toplantıyla adeta gövde gösteri yaparak adaylığını açıklayan MTSO 20 Nolu Meslek Komitesi ve MTSO Yönetim Kurulu Üyesi İsa Çani de, MTSO Yönetim Kurulu Başkanlığını çok istiyor.

Bu etkinlikte, birlikten kuvvet doğduğunu ve lojistik sektöründen destek beklediğini söyleyerek, sektörün kent için önemine işaret eden Çani, “Biz bu kentte çok önemli bir sektör olduğumuzu her fırsatta söylüyoruz. Biz sektör olarak, özellikle bu kentte yılda 2 milyar dolarlık bir katkı sağlıyoruz. Yani aslında bizim bu katkımız gerçekten çok kutsal bir katkı. Birbirimize sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyorum. Birlikten güç, kuvvet doğar. Biz zaten güçlüyüz ve birlikte de çok daha güçlü olacağız. Güçlü olduğumuzu her fırsatta her yerde dile getirelim. Lojistik sektörünün kente ve ülkeye yaptığımız katkıları her fırsatta dile getirelim. Biz Türkiye'nin en önemli sektörüyüz. Nasıl Antalya kent ekonomisinin lokomotifi turizmi ise, turizmci oda başkanı seçiliyorsa, Konya sanayi odasının başkanı da kent ekonomisinin lokomotifi çiftçilerden seçildi. Biz Mersin ekonomisinin lokomotifi lojistikçilerdir. Oda başkanını biz belirleyelim. Ben sizlerin lojistik temsilcisi olarak oda başkanlığını lojistikten gelen bir kardeşiniz olarak, ailenizden biri olarak MTSO başkanlığına adayım. MTSO başkanlığına lojistik sektöründen bir kardeşinizin yakışacağını düşünüyorum. Hepinizden bu konuda tam destek bekliyorum. Biz birlikte olursak çok güçlü oluruz. Mersin'de 850'ye yakın lojistik sektör temsilcisi var” ifadelerini kullanmıştı.

 

SAVUNMA SANAYİ DEVİ DE ADAY

MTSO Başkanlığı için aday olan bir başka isim ise iş insanı Hakan Kayacı. Aslen Sivaslı olan ancak Mersin’de büyüyen ve Kayacı Savunma A.Ş’yi kurarak savunma sanayii alanında birçok yeniliğe imza atan Hakan Kayacı, projeleri ile Türkiye’nin savunma sanayii hamlelerine önemli ölçüde katkıda bulunan şirketinin yönetiminin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarına da aktif görev alıyor.

2017-2018 döneminde Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Mersin başkanlığı görevini de yürüten Kayacı’nın sağ kesimden destek aldığı biliniyor. 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA