En fazla yapılan estetik; botoks! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

En fazla yapılan estetik; botoks!


 

MEÜ’den Prof. Dr. Tamer, 20 yıldır en fazla yapılan estetik işlemin botoks uygulaması olduğunu belirtti.

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından organize edilen ve Prof. Dr. Tamer İrfan Kaya’nın konuşmacı olarak katıldığı “Dermatolojide Estetik ve Estetik Dışı Botoks Uygulamaları” başlıklı konferans gerçekleştirildi.

Üniversite Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz, öğretim elemanları ve öğrencileri katıldı.

20 yıldır en fazla yapılan estetik işlemin botoks uygulaması olduğunu belirten Prof. Dr. Tamer İrfan Kaya, “Botoksun etkisi üç ila beş günde başlıyor. Yedi ila 10 gün arasında da tam olarak oturuyor. Alın, kaş çatma ve göz kenarı olmak üzere üç bölgede uygulanıyor. Üst yüz karışıklıklarında botoks daha etkili. 65 yaş üzerine ise FDA onayı yok ancak yine de bu işlem uygulanabiliyor. Üst göz kapağı ağır olan kişilere botoks uygun değil. Botoks sonrası kişi yaklaşık dört saat boyunca dik bir şekilde durmalı. Bu sayede ilaç yer değiştirmez ve işlemin başarı oranı artar.” dedi. 

Botoks ile ilgili yanlış bilinen bilgilerden de bahseden Prof. Dr. Tamer İrfan Kaya, “Botoks uygulaması, FDA ve EMA onaylıdır. Gençlere de yapılabilir. İğne söylendiği kadar ağrılı değildir, bir kez yaptırıldığında sürekli yaptırılması gerekmez. Botoks uygulaması yapılan yüz ifadesiz bir hal asla almaz, uygun bir yere yapıldığında ise doğal bir etki yapar” şeklinde konuştu. 

Başarılı bir kozmetik uygulama için, doğal görünüm bozulmaması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Kaya, “Botoksu yapan kişinin özenerek bu işlemi yapması gerekir. Bu nedenle işlem yapan kişiler birer sanatçıdır. Hızlı ve kaba çalışanlarda vasat bir etki olurken, işlemi kuralına göre yapılırsa daha doğal bir görünüm ve sonuç elde edilir. Cildiniz en değerli giysiniz, cildinizi bu yüzden önemseyin.” diyerek sözlerini tamamladı.

Katılımcılardan gelen soruların yanıtlanması ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz tarafından Prof. Dr. Tamer İrfan Kaya’ya teşekkür belgesi ile çiçek takdimi sonrasında etkinlik sona erdi. 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA