Ayhan Kızıltan: “Bu tuzağa düşmeyin” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Ayhan Kızıltan: “Bu tuzağa düşmeyin”


 

5 Kasım’da yapılacak MTSO seçimleri öncesi mevcut başkan Ayhan Kızıltan’tan çarpıcı açıklamalar geldi. “Bu işler pazarlıklarla dönmüyor” diyen Kızıltan, etnik köken vurgusu ile oy istemenin de camiayı rahatsız ettiğini söyleyerek, “Bu tuzağa düşmeyin” dedi. Kızıltan siyasetin de seçimlere etki etmemesi gerektiğini söyledi.

Haber Merkezi

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Radyo Metropol'de konuk olduğu programda açıklamalarda bulundu.

5 Kasım’da yapılacak seçimlerde yeniden aday olan Kızıltan, “Bu iş pazarlıkla olacak iş değil. MTSO’yu temsil edecek insanlar ahbap çavuş ilişkileriyle hemşehricilik ilişkisiyle seçilmemeli. Bu sadece TSO seçimi değil belediye seçimleri de öyle. Bu bizden, hemşerimiz dememeli. Bu adam ne yapmış, mesleği ne? Sektörün neresinde? Bizi temsil kabiliyeti var mı yabancı dili var mı? Bunlara bakarak oy verilmeli. Bu dağarcık meselesi, dağarcığınız dolu olmazsa birini suçlayarak gözden düşürmeye çalışarak yerine geçmeye çalışırsınız.

Bir yere talip oluyorsanız beni gönüllerden indirerek değil gönüllere girerek olabilirsiniz. Ben gönüllere girdiğime inanıyorum. Bir kez pazarlıklar gibi konulara hiç girilmemeli” dedi.

 

“İnsanlar çok rahatsız”

Seçimlere yönelik etnik köken vurusu yapılmasını da eleştiren Kızıltan, şunları söyledi:  “O zaman ne yapalım en büyük kriter etnik köken mi? Birkaç tane etnik köken komitesi kuralım hangisi en çok oy alırsa o yönetimi kursun. İnsanlar da çok rahatsız. Tekrar rica ediyorum. Bu tuzağa düşülmesin. Sadece MTSO seçiminde değil, yerel seçimlerde de düşülmesin. Ben hep söylerim. Siyasetin, siyasetçinin esiri olma. Hassas değerlerini kullanma kullandırma. Aynı hemşeriler gelip odayı ele geçirip kalanı yok mu edeceksin? ‘Bir de bizden başkan olsun, ne var?’ deniyor. Siz biz nedir anlamıyorum. Hepimiz Mersiniz. Bu konu Türkiye’nin önünü kesiyor.

5 Kasım Cumartesi günü Yenişehir Fuar Merkezi’nde MTSO’nun seçimi var. Bu kadar ortada dönen laflar kimsenin kafasını karıştırmasın. Bizim üyelerimiz camiamız çok sağduyulu, kültür düzeyi yüksek insanlardır. İnsanlarla beşeri ilişkileri son derece yüksektir. Yoksa işadamı olamazsınız. Bazı yerlerden bazı laflar çıkıyor; yok olay çıkacak, Ben de diyorum ki bizim üyelerimiz son derece sağduyulu ve sakin gelecek ve hiçbir olay çıkmayacak. Ben böyle bir şeye inanmıyorum. Herkes selamlaşıp el sıkışıp gidip oylarını atacaktır ve 5 Kasım akşamı herkes orada kucaklaşacaktır diye inanıyor ve herkese başarılar diliyorum”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA