Optisyenlik öğrencileri dünü, bugünü, yarını konuştu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Optisyenlik öğrencileri dünü, bugünü, yarını konuştu


 

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Optisyenlik Programı öğrencilerine yönelik Mesleki Eğitim Toplantısı düzenlendi.

MEÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü bünyesindeki Optisyenlik Programı öğrencilerine yönelik olarak VIII. Bölge Mersin Optisyen-Gözlükçüler Odası Başkanı Serkan Yakan ve Yönetim Kurulu Üyeleri Halil Sağlam, Salim Tezcan ve Kemal Şimşek tarafından “Optisyenlik Mesleğinin Dünü, Bugünü ve Yarını” adlı eğitim gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını yapan Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selma Erat, bölümün kuruluş amacını, hedeflerini açıklayarak “Bölümümüz ilk olarak 2018 yılında öğrenci kabulüne başlamıştır. Yoğun talep gören Optisyenlik programımız ilk yıl olmasına rağmen yüzde 100 dolmuştur. 30 Öğrenci ile başladığımız eğitim-öğretim faaliyetlerimizi, 2022 yılında 70’den fazla yeni kayıt yaptıran ve yatay geçiş yapan öğrencilerimizle birlikte yaklaşık 120 öğrencimizin olduğu büyük bir aile haline geldik” dedi.

Mezun öğrencilerinin birçoğunun kendi müessesesini kurduğunu veya farklı müesseselerde işe başladığını söyleyen Prof. Dr. Erat, “Güçlü akademik kadromuz ile tam teşekküllü öğrenci laboratuvarı sayesinde öğrencilerimize optisyenlik mesleği için gerekli tüm teorik ve uygulamalı eğitimleri vermekteyiz.” şeklinde konuştu.

Uygulamalı alanlarda laboratuvar alt yapısının önemine vurgu yapan Prof. Dr. Erat, “Optisyenlik laboratuvar kurulumu için başta Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı olmak üzere araştırmalardan sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yaşar’a, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Pürhan Barbaros Tuncer’e, bölüm öğretim üyelerimize ve emeği geçen tüm idari personelimize çok teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Mersin ve Türkiye’de optisyenlik sektörünün dünü, bugünü ve geleceği hakkında bilgi veren Oda Başkanı Yakan da, Optisyen-Gözlükçüler Odası olarak yaptıkları faaliyetleri anlattı. Son yıllarda Türkiye genelinde optisyenlik mesleğine yoğun ilginin olduğunu söyleyen Oda Başkanı Yakan, üniversite bünyesindeki Optisyenlik laboratuarının mesleki ön bilgi ve becerilerini yeterli seviyede karşılayabilecek alt yapıya sahip olduğunun altını çizdi. Öğrencilerden gelen soruları cevaplayan Oda Başkanı Yakan, “Bu eğitimi düzenleyen başta Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selma Erat olmak üzere tüm bölüm öğretim üyelerine ve eğitime katılan tüm öğrencilere çok teşekkür ederim.” dedi.

Optisyenlik Mesleği ile ilgili sektörde yaşanan sorunları ve çözümleri, yapılan yasal düzenlemelerdeki değişiklikleri, mesleğin geleceği ile ilgili öğrencilerin doğru bilgiye ulaşmaları için düzenlenen eğitimin tüm öğrencilere çok faydalı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Selma Erat, VIII. Bölge Mersin Optisyen-Gözlükçüler Odası Başkanı Serkan Yakan’a ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti ve tüm öğrencilere yeni akademik yılda başarılar diledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA