BAŞKAN KILINÇ’I YARGIDA DURDURAMADI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAŞKAN KILINÇ’I YARGIDA DURDURAMADI!


 

Anamur Belediye Başkanı MHP’li Hidayet Kılınç’ın, Koruma altındaki kıyıyı tahrip ettiği gerekçesiyle yargılanmasının yolunun açıldığı Sahil Projesinde, ikinci etabı başlatması şaşkınlık yarattı!

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Anamur ilçesinde 21. dönemde milletvekilliği de yapan ve 2019 yerel seçimlerinde Belediye Başkanı seçilen MHP’li Hidayet Kılınç, Sahil Projesiyle kıyı tahribatı yarattığı gerekçesiyle yargılanması gündeme gelmesine rağmen projenin ikinci etabı için kolları sıvadı.

SAHİLE İŞ MAKİNELERİ İLE GİRDİ

Anamur’da göreve geldiği 2019’dan buyana Sahil Projesi’ni hayata geçirmek için kolları sıvayan Kılınç, caretta ceratta deniz kaplumbağalarının yaşam alanı olan Haziran ayında sahile iş makineleri ile girdi.

Bunun üzerine Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) Başkan Kılınç hakkında suç duyurusunda bulundu. Ancak İçişleri Bakanlığı şikayetlere rağmen soruşturma izni vermedi. Bunun üzerine dernek kararı yargıya taşıdı. İtirazı haklı bulan Danıştay 1. Dairesi, İçişleri Bakanlığı'nın soruşturma izni vermeme kararı ile ilgili ön inceleme emri verilmesine hükmetti.

PROJE İÇİN 4 MİLYON TL BORÇLANDI

Koruma altındaki deniz kaplumbağalarının yuvalama alanında yasaları hiçe sayarak mesire yeri yapma projesinde ilk etabı bu yıl ilk etabı tamamlayan Başkan Kılınç için yargı yolu açılsa da bu da onu durduramadı. Kılınç kararı hiçe sayarcasına projenin ikinci etabı için harekete geçti.

Ocak ayı meclisinde proje için 4 milyon TL borçlanma yetkisi de alan Hidayet Kılınç, yaptığı basın açıklaması ile Sahil Projesi’nde 2. etap çalışmalarına başladıklarını duyurdu.

İKİNCİ ETAP 200 GÜN İÇİNDE AÇILACAK

Kılınç’ın vizyon projesi olarak nitelenen sahil projesi ikinci etap çalışmaları kapsamında 5 ay önce birinci etap çalışmalarını tamamlayarak 19 Mayıs 2022’de hizmete açılan Anamur Belediyesi, Cerenler Mevkiinde bulunan 30 dönümlük ilk alandaki Sahil Projesi’nin ikinci etabında, birinci etaba entegre olarak gerçekleştirilecek olan yapım çalışmalarının belediye personelleri tarafından yapılacağı bildirildi.

Sahil projesi ikinci etabının 200 gün içerisinde tamamlanacağını duyuran Belediye Başkanı Hidayet Kılınç: “30 bin metrekarelik alan içerisine inşa edeceğimiz Sahil Projesi 2. Etap çalışmalarını bugün itibari ile başlattık. Yapım çalışmalarını yine belediyemizin imkanları ile gerçekleştireceğimiz projemizi 200 günde tamamlayarak 19 Mayıs 2023’de hizmete açacağız. İlçemize ve hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA