Ceza korkusu olmadan eyleme katılabilirsiniz! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Ceza korkusu olmadan eyleme katılabilirsiniz!


 

Eğitim İş Şube Başkanı Yakup Tekin, sendikanın aldığı eylem kararına uymanın anayasal bir hak olduğunu öğretmenlerin ‘Ceza alırım’ korkusu olmadan eyleme destek verebileceğini söyleyerek, iş bırakmaya çağırdı.

HEDİYE EROĞLU

 

Öğretmenlik Meslek Kanunun (ÖMK) uygulanmasının içeriğinin netleşmesiyle beraber öğretmenlerin öfke ve tepkisi de yoğunlaştı.

Öğretmenlerin ilk tepkisi; uzman, başöğretmen gibi kariyer basamaklarına ihtiyaç olup olmadığı konusuydu. Öğretmenlerin büyük bir bölümü, mesleklerinin zaten uzmanlık gerektiren bir iş olduğu düşüncesine sahipti. Öğretmenlerce uzman ve başöğretmenlik unvanları gereksiz ve anlamsızdı. Sonrasında MEB tarafından uzman ve başöğretmen olmak için ortaya konan şartlar, öğretmenlerce tepkiyle karşılandı. Özellikle 180 saat seminer tamamlama şartı büyük tepkiyle karşılandı. Bu seminerlerde anlatılan konular anlamsız ve gereksiz görüldü. Süreç, MEB’in öğretmenlere apolet olarak giydirmek istediği uzman ve başöğretmenlik gömleğinin anlamsızlığını net bir şekilde ortaya çıkardı. Tüm bu olumsuzluklar, kendiliğinden öğretmenleri üyesi oldukları sendikaları aşan bir tepki örgütlemeye yöneltti. Öğretmenlerin sosyal medyada gösterdiği tepkiler sendikaların da önüne geçti ve kısa sürede işyerlerinde karşılık buldu.

 

ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI KARŞILIK BULDU

İşyerlerinde ÖMK’ye karşı yükselen ortak mücadele çağrısı diğer sendikalarla ortak mücadele etme ve bu yönde çağrı yapılması yönünde karar alınmasını sağladı.

ÖMK’ye karşı ortak mücadele için ‘iş bırakma’ eylemi planlandı. Bu kapsamda 13 eğitim sendikası, Öğretmenlik Meslek Kanunu ve eğitimde yaşanan sorunlara dikkat çekmek amacıyla 2 Kasım’da tüm Türkiye genelinde iş bırakma eylemi gerçekleştirecek.

 

MERSİN’DE EĞİTİMCİLER ÖZGÜR ÇOCUK PARKINDA BULUŞACAK

Ülke genelindeki iş bırakma eylemi Mersin’de de Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası ile Hürriyetçi Eğitim Sen’in katılımıyla gerçekleştirilecek. Yaklaşık 7 bini sendikalı toplamda 25 bini aşkın öğretmenin bulunduğu Mersin’de eylemlerin adresi Özgür Çocuk Parkı olacak.

İlk olarak Hürriyetçi Eğitim Sen’in kendi binasında sata 10:00’da yapacağı basın açıklamasının ardından saat 11:00’de Eğitim-Sen Mersin Şubesi ve saat 11:30’da da Eğitim İş Sendikası Mersin Şubesi Özgür Çocuk parkında birer basın açıklaması yapacak.

“ÜRETİMDEN GELEN GÜCÜMÜZLE İŞ BIRAKIYORUZ”

Eğitim İş Şube Başkanı Yakup Tekin, öğretmenlik mesleğinin onurunu için tüm öğretmenleri yanlarında görmek istediklerini söyleyerek, “Eğitim emekçilerinin en büyük güvencesi örgütlülüğüdür. Bu örgütlülük gelişip güçlendikçe Türkiye’de aşılamayacak engel yoktur. Eğitim İş sendikası ÖMK'nın, öğretmenlik mesleğinin onuruna yakışır biçimde

yeniden düzenlenmesi için aylardır mücadele veriyor. İş yerlerinde kokart eylemleri, meclise sunulan imza kampanyası, Türkiye'nin 7 bölgesinde mitingler, illerde ve Milli Eğitim Bakanlığı önünde yapılan basın açıklamaları, Ankara'da kamuoyu algısına yönelik 1. Meclisten Anıtkabir'e 10 bin eğitim emekçisi ile yapılan ‘Büyük Yürüyüş’ Eğitim İş'in ÖMK konusundaki sendikal tavrını ortaya koymuştur. Bakanlığın duyarsızlığı ve demokratik olmayan bir tavırla tek bir sendika ile görüşme yapması eğitim emekçilerini mücadele etme noktasında bir araya getirmiştir. Eğitim İş, Eğitim Sen, Hür Sen, Anadolu Eğitim Sen, Teç Sen ve beraberindeki 8 sendika genel merkezi,  2 Kasım'da üretimden gelen gücüyle İş bırakma  eylemine karar vermiştir. Bu birliktelik Milli Eğitim Bakanı'nın ‘öğretmenler ÖMK'dan memnun olmasalardı alana çıkıp tepki gösterirlerdi’ sözlerine verilecek en anlamlı cevaptır.  2 Kasım'da gerçekleşecek eylemimize ve aynı gün Özgür Çocuk Parkı'nda saat: 11.30' da  yapacağımız basın açıklamamıza bütün eğitim emekçilerini davet ediyoruz” dedi.

 

“CEZA KORKUSU OLMADAN EYLEME KATILABİLİRSİNİZ”

İş bırakma eylemine katılmak isteyen ancak tereddütleri olan eğitim emekçilerine de seslenen Başkan Tekin, “Eğitim emekçilerimiz şunu bilmelidir ki bu anayasal bir haktır. İş bırakma eylemi bir grev değildir. Bu sadece bir protesto eylemidir. Bu eyleme katılım sonrası soruşturma yaşayacağını düşünen üyelerimiz böyle bir tereddüt yaşamamalıdır. Her hangi bir işlem yapılsa bile hükümsüzdür. Sadece savunma istenebilir ki bunun sendika kararı olduğu belirtildiğinde her hangi bir cezai işlem uygulanamaz çünkü tüm sorumluluk sendikaya aittir”. Kanunda tanınan hak gereği bir sendikanın aldığı kararı diğer sendikasız üyeler veya başka sendikaların üyeleri de uygulayabiliyor. Bununla ilgili dilekçe örneği de düzenledik. İsteyen eğitim emekçilerine bunları de eylem sonrası vereceğiz” diye konuştu.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA