Güney Gelişim Koleji’nden muhteşem sergi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Güney Gelişim Koleji’nden muhteşem sergi


 

Mersin’de başarılı eğitim öğretim çalışmalarının yanı sıra sosyal ve kültürel etkinlikleri ile de örnek olan Güney Gelişim Koleji, muhteşem bir sergiye imza attı.

GİZEM EKİCİ

 

Mersin’in Yenişehir ilçesinde faaliyet gösteren Güney Gelişim Koleji, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıl kutlamaları kapsamında önemli etkinliklere imza attı.

Bu kapsamda 4-B sınıfı öğretmeni Hilal Çakır’ın hazırladığı Milli Mücadele Dönemini ve Kurtuluş Savaşını anlatan 3 boyutlu Milli Mücadele ve Atatürk Sergisi büyük beğeni topladı. Sergide yer alan dev boyuttaki Türkiye haritası üzerinde Kurtuluş Savaşı boyunca açılan cepheler, cephelerde yer alan komutanlar, Kuvay-i Milliye içinde görev alan kahramanlar, gerçekleştirilen savaşlar fotoğraf ve görsellerle birlikte tek tek, özenli ve detaylı bir şekilde 3 boyutlu olarak gösterildi. Bunu yanı sıra Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafları da sergide yer aldı.

Sergiyi hazırlayan Hilal Çakır; öğrencilerine Milli Mücadele dönemine ilişkin olarak anlattığı tarih bilgilerini görsellikle birleştirerek çocukların Mondros Mütarekesi ile başlayan, Milli Mücadele ve Kurtuluş Savaşı ile birlikte Cumhuriyetin ilan edilme sürecine dek geçen zamanda yaşananları daha iyi kavrayabildiğini ifade etti.

Milli Mücadele ve Atatürk Fotoğrafları Sergisi ile birlikte Güney Gelişim Koleji’nde tüm hafta boyunca gerçekleştirilen  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına ayrı bir değer katılmış oldu. Serginin bir hafta süreyle gezilebileceği bildirildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA