Eğitim İş’ten cumhuriyete anlamlı kutlama | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Eğitim İş’ten cumhuriyete anlamlı kutlama


 

GİZEM EKİCİ

 

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’na bağlı Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası’nın (Eğitim İş) Mersin Şubesi, Cumhuriyetin 99. doğum gününü çocuklarla kutladı

Sendika Mersin Şubesi, öğrencilerle Cumhuriyet coşkusunu ve anlamını yaşatmak için farklı bir etkinlik gerçekleştirdi.

Sendikanın organizasyonu ile Büyükşehir Belediyesi'nin Mersin Etkinlik ve Sanat Merkezi’nde çoğunluğunu ilkokul ve anaokulu öğrencilerinin oluşturduğu 100 kişilik öğrenci topluluğu cumhuriyet sevincini Atatürk bibloları ve Türk Bayraklarını boyayarak yaşadılar. Etkinlikle ilgili bilgi veren Eğitim İş Şube Başkanı Yakup Tekin, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençlere emanetini güzel bir etkinlikle hatırlattık” sözleriyle etkinliğin önemini vurguladı.

Etkinliğin gerçekleşmesinde emek veren Şube Sekreteri Eylem Yüceer, Şube Hukuk Sekreteri Ahmet Karaman, Şube Basın Yayın Sekreteri Kıvanç Tekneoğlu'nun yanında Eğitim İş'li anneler ve babalar  etkinliğin anlamını çocuklara yaşattılar.

Aydınlıkevler İlkokulu sınıf öğretmeni Leyla Poyraz'ın alçı taşlarından kalıplara dökerek oluşturduğu yüzlerce Atatürk büstü ve Türk Bayrağı minik Cumhuriyet çocuklarının ellerinde rengarenk boyanarak birer cumhuriyet hatırasına dönüştü.

Çocuk şarkıları ve cumhuriyet marşlarının eşliğinde gerçekleşen boyamalar sonrası Cumhuriyet pastasının mumları çocuklarla birlikte üflendi. Çocuklar evlerinde ve okullarında yaşadıkları mutluluğu kendi yarattıkları renklerle boyadıkları cumhuriyet hediyelerini evlerine götürerek bayram kutlamalarını tamamladılar.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA