Kadınlar susmuyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kadınlar susmuyor


 

Mersin’de kadınlar, Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın tutuklanması ve gazetecilerin işkenceyle gözaltına alınmasını sokağa inerek protesto etti. Kadınlar, “Susmuyoruz” diyerek, haykırdı.

 

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Kadın Platformu üyesi kadınlar, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın tutuklanması, sansür yasası ve gazetecilerin gözaltına alınmasına tepki amacıyla sokağa çıktı. Pozcu GMK Bulvarı’nda bir araya gelen kadınlar “Özgür basın susturulamaz”, “Şebnem Hoca onurumuzdur”, “Jin Jiyan Azadi”, “Susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz” sloganları attı.

 

ATAERKİL SİSTEMİN KADINLARA YÖNELİK KORKUSU VE ÖFKESİ ARTIYOR

Kadınlar adına basın açıklamasını okuyan Jini Güneş, ataerkil sistemin kadınlara yönelik korkusu ve öfkesinin artarak devam ettiğini söyledi. “Bu öfke ve korku hali her gün kendisini farklı bir boyutta açığa çıkarıyor” diyen Güneş, “Geçtiğimiz günlerde  İran'da Jina Masha Amini başörtüsünü düzgün takmadığı gerekçesiyle katledildi. Süleymaniye’de Jineoloji akademisi için çalışma yürüten Nagihan Akarsel, bir suikast sonucu öldürüldü. Nagihan Akarsel  gerek akademik çalışmalarında, gerek editöryal çalışmalarında, gerekse de gazetecilik faaliyetlerinde karanlıkta kalan hakikatleri aydınlığa çıkarmanın mücadelesini yürütüyordu.

“SANSÜR YASASI İLE BİRLİKTE İNSANLARIN HABER ALMA VE HABER VERME HAKLARI ENGELLENMEYE ÇALIŞILIYOR”

Gazetecilik  demişken aynı zihniyet Ankara’da gazeteci kadınları işkenceyle  gözaltına aldı ve bir bebek çıplak aramaya maruz bırakıldı. AKP-MHP iktidarının meclisten geçirdiği Sansür Yasası ile birlikte insanların haber alma ve haber verme hakları engellenmeye çalışılıyor. Ve yine aynı zihniyet  kimyasal gaz kullanımıyla ilgili açıklamaları nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’yı İstanbul'da önce gözaltına aldı ardından da tutukladı.

Nagihan’ı katleden, İran’da Jîna Mahsa Amini’yi katleden, bir bebeğe çıplak arama yapan, gazetecileri gözaltına alıp tutuklayan zihniyet de aynı zihniyettir.  Tüm bunlar olurken biz kadınlar hayatlarımızdan koparılmaya devam ediliyoruz. Her geçen gün baskısını ve erkek devlet şiddetini arttırma denemeleri yapan iktidardan güç alan erkekler kadınları darp etmeye, şiddete maruz bırakmaya ve katletmeye devam ediyor.

“ATAERKİL POLİTİKALARLA  MÜCADELE ETMEKTEN GERİ DURMAYACAĞIZ”

Bizler biliyoruz ki; Jina Amini'nin katledilmesiyle tüm dünya kadınları tarafından haykırılan 'Jin jiyan azadi' sloganına tahammül edemeyenlerin Molla Rejimi’nden hiçbir farkı yoktur. Bizler bu kadın düşmanı, ataerkil politikalarla  mücadele etmekten geri durmayacağız.

Bilinsin ki hakikatı her zaman arayan Nagehan'ın kalemi de, mesleğinin sorumluluklarını onurluca yerine getiren TTB Başkanı Şebnem Hoca'nın sesini de asla susturamayacaklar. Gazeteci kadın arkadaşlarımızın gerçeği yazmasını asla durduramayacaklar. Kadın mücadelemizi asla durduramayacaklar. Nasıl ki kadın mücadelesinin  bir sonucu olarak 595 gün sonra Aysel Tuğluk'u aldıysak diğer tutsak arkadaşlarımızı da alacağız.

“MÜCADELEMİZİ YÜRÜTMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Bu saldırılar karşısında dün ve bugün olduğu gibi karşınızda duracak, direnecek ve örgütlü mücadelemizi yürütmeye devam edeceğiz.

Bugün dünyada haykırılan Jin Jiyan Azadi sloganını susturamayacaksınız. Biz gerçekleri sokak sokak, fabrika fabrika , kongre kongre söylemeye devam edeceğiz. Kadınları operasyonlarınızla, baskılarınızla, linç kampanyalarınızla, karalama çalışmalarınızla sindiremeyeceksiniz. 

Biz kadınlar hayatın her alanındayız! Avukat kadınlar, gazeteci kadınlar,  sağlık emekçisi kadınlar olarak bugün yine buradayız! Adliyelerden , ofislerden, kampüslerden, evlerden çıkıp geldik. Birlikte güçlüyüz! Yaşasın kadın dayanışması” diye konuştu.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA