“ŞEBNEM KORUR FİNCANCI SERBEST BIRAKILSIN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ŞEBNEM KORUR FİNCANCI SERBEST BIRAKILSIN”


 

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, Tabip Odası’na giderek destek verdi ve Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın serbest bırakılması için çağrı yaptı.

BARIŞ ÇOBAN

 

Önceki gün “Terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla gözaltına alınan ve sonrasında tutuklanan Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’ya destek artarak devam ediyor.

Son olarak Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, Tabip Odası’na giderek destek verdi ve Şebnem Korur Fincancı’nın serbest bırakılması için çağrı yaptı.

 

“BASKILARA SON VERİLSİN”

Platform adına basın açıklamasını okuyan Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Reyhangül Baloğlu, “Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı serbest bırakılsın, Türk Tabipleri Birliği üzerindeki baskılara son verilsin” başlıklı açıklamasında iktidara seslendi.

Günlerdir Türkiye demokrasisi ve hukuku açısından utanç duyulacak bir sürece tanıklık ediyoruz. Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, iktidar eliyle çarpıtma, kara propaganda ve dezenformasyon süreci işletilerek hedef gösterildi ve dün haksız, hukuksuz bir biçimde tutuklandı.

Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın gözaltına alınmasının ardından bizzat Adalet Bakanı’nın sözleriyle iktidarın asıl niyetini dillendirilmiştir. Bu niyet, sağlık alanında izlenen halk sağlığı karşıtı ve piyasacı politikalara karşı aktif bir muhalefet yürüten TTB’nin denetim altına alınması ve susturulmasıdır. İktidarın niyeti, Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın üzerinden TTB ve tabip odalarına baskı uygulamak, seçilmiş meşru yönetimimizi görevinden almaya çalışmak, keyfi bir yöntemle hem bizi hem de tüm toplumu sindirmektir.

 

“SUSMUYORUZ, KORKMUYORUZ, HİÇBİR YERE GİTMİYORUZ!”

Sizler de biliyorsunuz ki pandemi boyunca gerçekleri ortaya koyan, emeğine sahip çıkan, sağlık sisteminde yaşananları gün yüzüne çıkaran ve toplumun sağlık hakkı için mücadele yürüten birliğimiz ve odalarımız sık sık hedef gösterilmiştir. Buna karşın, TTB Erdal Atabek ve Nusret Fişek’lerden bu yana çeşitli baskılara ve saldırılara maruz bırakılmış ancak ilkelerinden vazgeçmemiş ve susmamıştır.

Bugün toplumun sağlık hakkını her zamankinden daha çok savunmaya devam edeceğiz. Görevimizin başındayız. Aydınlık günlerin, sağlıklı bir toplumun tesisi yolunda, sağlık sisteminde yaşanan krize de demokrasiye vurulan darbelere de sessiz kalmayacak, mücadelemizi sürdüreceğiz.

Dün giderlerse gitsinler dediklerinde de haykırdık yine haykırıyoruz: ‘susmuyoruz, korkmuyoruz, hiçbir yere gitmiyoruz!” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA