Bozyazı ilçesindeki Melenia Doğal Sit Alanı oldu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Bozyazı ilçesindeki Melenia Doğal Sit Alanı oldu


 

Haber Merkezi

 

Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete’de yayınlandı. İstanbul, Mersin ve Hatay’da bazı doğal sit alanları kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edildi. Resmi gazetede yayınlanan karar ile Mersin’in Bozyazı ilçesindeki Melenia Doğal Sit Alanı olarak tescillendi.

 

Bozyazı'da saklı bir cennet: Melenia Taşocağı ve limanı

 

Mersin’in Bozyazı İlçesi’nde bulunan Melenia Taşocağı ve Limanı, tanıtılmayı ve turizme kazandırılmayı bekliyor. 

Toroslar’a arkasını yaslamış bu muhteşem doğa harikası yer, görünüm itibariyle Pamukkale travertenlerini anımsatmasıyla dikkat çekiyor. Taşocağı ve limanın deniz kıyısında bulunması, buranın önemini daha da arttırıyor. 

Geçmişi Antik Dönem ve Orta Çağ’a kadar uzanan Melenia Taşocağı ve Limanı’nın izleri kıyı boyunca görülüyor. Taşocağı olarak kullanılan ana kaya bloklarının bölgenin genelinde görülen kayrak/şist taşından farklı bir yapısının olduğu ve buradaki kayaların kolayca işlenebileceği yapılan gözlemler sonucu anlaşılıyor.

Antik Dönem’de taşocağında yoğun bir şekilde taş kesildiği, taş kesiminin belli bir dönemden sonra sona erdiği yapılan araştırmalarda görülüyor. Düzgün profilli taş kesimi alanları, burada yapılmış olan işçiliğin, kaliteli bir üretimin olduğunu açıkça ortaya koyuyor.

Melenia Taşocağı ve Limanı’na nasıl gidilir?

Melenia Taşocağı ve Limanı, Bozyazı İlçesi’nin 2. Tekmen olarak bilinen yerleşim bölgesinin güneyinde deniz kıyısında bulunuyor. 

Buraya ulaşmak için Mersin istikametinden Antalya yönüne giderken 2. Tekmen’e girişte anayolunun alt tarafındaki ilk sokak olan Başaranlar Sokak’tan güneye doğru gidilerek ulaşılıyor.  Tarihi yerin belli bir kısmına kadar araçla, kalan bölüme ise yürüyerek ulaşmak mümkün.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA