Özel çocuklar asker oldu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Özel çocuklar asker oldu


 

Mersin'in Silifke ilçesinde askerlik çağı gelmiş 33 özel gereksinimli çocuk için “2022 Engelsiz Asker Yemin Töreni” düzenlendi.

Atatürk Anıt Meydanı'nda davul zurna eşliğinde eğlenen özel çocuklar asker ağabeyleri eşliğinde askerlik yemini ettiler.

Yemin töreni sonrası araçlarla şehir turu atan özel çocuklar için Silifke Belediyesi mesire alanında asker kına eğlencesi düzenlendi.

Dualar eşliğinde ellerine asker kınası yakılan özel çocuklar, asker selamı vermeyi de ihmal etmediler.

Oğlunun böyle bir törende yer almasından çok mutlu olduğunu ifade eden emekli polis memuru Akif Akkoç, “Askerlik gururunu bir günlükte olsa bizlere yaşattıkları için aileler olarak çok memnunuz” dedi.

Özel gereksinimli oğlunun bir günlük de olsa asker olmasından şeref duyduğunu ifade eden Bayram Sivas, “Özel çocuklar kategorisinde Silifke Özel Çocuklar Etkileşim Derneğinin üyeleriyiz. Bu gün sembolik olarak bir daha askerlik yapamayacak çocuklarımız için belediyemizle birlikte böyle bir etkinlik düzenlendi. Bizde dernek olarak çocuklarımızla birlikte bu etkinliğe katıldık. Çocuklarımız adına bu etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Silifke Özel Çocuklar Etkileşim Derneği Başkanı Fulya Arslan, “33 tane özel meleğim var hepsinin askerlik yaşı gelmişti ama askerlik görevinden maalesef muaftılar. Aileleri olarak buz bu duruma çok üzülüyorduk. Kendimizi çok eksik hissediyorduk. Biz bu durumu Silifke Belediye Başkanımız ile paylaştık. Bize çok güzel bir askerlik töreni armağan etti kendisi. Silifke İlçe Jandarma Komutanlığı ile işbirliği içinde kışla çocuklarımız 1-2 saat temsili askerlik eğitimi aldılar. Yemin törenlerini gerçekleştirdik. Kuranı Kerim okutup kınaları yaktık. İnanılmaz heyecanlı ve mutluyuz. Bize bu gururu yaşatan Başta Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz” dedi.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA