Yangın emniyet yol planları tamamlanıyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yangın emniyet yol planları tamamlanıyor


 

Haber Merkezi

 

Mersin’in orman yolları ağ planları ile yangın emniyet yol planları tamamlanıyor.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, ormanların çok yönlü fonksiyonel faydalarının hizmete sunulmasına yönelik; dere, yamaç, bağlantı yolları gibi birçok ana ve tali yolun yapımı ‘Orman Yolları Ağ Planları’ dâhilin de yapılıyor.

 Bu kapsamda sayısal arazi modeli, coğrafi bilgi sistemi ve 292 sayılı “Orman Yolları Planlaması Yapımı ve Bakımı” tebliği dikkate alınarak,  9 orman işletme müdürlüğüne bağlı toplam 66 Orman İşletme Şefliğinde 2022 yılına kadar 49 adet orman yolu ağ planlarının yenileme çalışmaları tamamlandı.

 

Açıklama, şöyle devam etti: “2022 yılında da geriye 17 İşletme Şefliğinin sayısal olup Orman Bilgi Sistemiyle (Orbis) uyumlu olmayan yol ağ planları yenilenmesi için ihale edilmiş olup 10 âdeti gerçekleşmiş ve 7 âdetinin yapımı devam ediyor. Böylelikle 66 İşletme Şefliğinin Yol Ağ Planları yenilenmiş olacak.

Ayrıca Bölge Müdürlüğünün yangın emniyet yol ağ planı 23 adet olup 1999 yılında yapıldığından sayısal olarak güncellenmesi ihtiyacı bulunmakta. Bu kapsamda öncelikli olarak belirlenen 16 İşletme Şefliğinin Yangın Emniyet Yolu Ağ Planları yenilenmesi çalışmaları devam ediyor. Geriye kalan ve yangına hassas İşletme Şefliklerinin planları ise 2023 yılında tamamlanması hedefleniyor.”

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA