Mersin dron kullanımında ilk sıralarda | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin dron kullanımında ilk sıralarda


 

Akdeniz Bölgesi’nde Çukurova, Mersin ve Antalya dron kullanımında ilk sıralarda.

Haber Merkezi

 

Türkiye genelinde dron kullanımını giderek yaygınlaşıyor. Dronmarket Genel Müdürü Serhan Yaldız , dronların Akdeniz Bölgesi’nde en çok Çukurova, Mersin ve Antalya’da, pamuk, narenciye ve sebze ilaçlamalarında oldukça fazla kullanıldığını ifade ediyor.

1-5 Kasım tarihlerinde en son teknoloji dronları ile Adana Uluslararası Tarım Fuarı’na katılacaklarını belirten Dronmarket Genel Müdürü Serhan Yaldız; “Sağladığı avantalar nedeniyle ülke genelinde son dönemlerde farklı alanlarda ve sektörlerde dronlardan çokça faydalanılmaya başlandı. Akdeniz Bölgesi’nde ise en çok Çukurova, Mersin ve Antalya’da, pamuk, narenciye ve sebze ilaçlamalarında kullanımı oldukça yaygınlaştı. Son 1 yılda, özellikle sezonluk ürünlerdeki uygulamalarda önceki yıllara göre %50-60 oranında bir artış söz konusu” dedi.

Dron ile uygulama avantajlarını tüm tarım bölgelerindeki çiftçilere ulaştırmak için her geçen gün satış ve servis ağlarını genişlettiklerini söyleyen Yaldız; “Adana Uluslararası Tarım Fuarı’nda görücüye çıkaracakları “DJI AGRAS T40” ile ilgili şu bilgileri paylaştı: “DJI Agras T40, Koaksiyonel ikili motor tasarımına sahiptir. Maksimum 50kg olan yük taşıma kapasitesinin sadece yüzde 30- yüzde 39’u dur. Katlanabilir tasarımı sayesinde daha kolay taşınabilmesi için boyutu yüzde  70 oranında azalır. Tarımsal operasyonlarınızda en üst düzeyde hassasiyet elde etmenize yardımcı olarak, ölçme, haritalama, püskürtme ve serpmeye kadar birçok görevi de destekliyor”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA