Tarsus Zeytin Hasat Şenliği başlıyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarsus Zeytin Hasat Şenliği başlıyor


 

Tarsus Belediyesi, kentin yeşil dokusunu arttırabilmek ve tescilli ürünleri koruma altına alabilmek amacıyla ‘Zeytin Hasat Şenliği’ düzenliyor. Şenlikte; birbirinden farklı atölye, etkinlik, zeytin tadımı, workshop ve bolca müziğin yer alacak.

Haber Merkezi

 

Tarsus’un doğal, kültürel ve tarihsel değerlerini tanıtma çalışmalarını sürdüren Tarsus Belediyesi,  kentin yeşil dokusunu arttırabilmek ve tescilli ürünleri koruma altına alabilmek amacıyla açılışını gerçekleştireceği Gaziler Mahallesi’nde bulunan Zeytin Gen Bahçesi’nde Zeytin Hasat Şenliği düzenliyor. Birbirinden farklı atölye, etkinlik, zeytin tadımı, workshop ve bolca müziğin yer aldığı 2 gün sürecek olan Zeytin Hasadı Şenliği, 25 Ekim Salı Günü saat 10.00’da Zeytin Gen Bahçesi’nde gerçekleşecek. 

Tarsus Belediyesi kentin tarım ürünlerini tanıtmak için faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda Sarıulak Zeytini ile bilinen Tarsus’ta, zeytinleri ulusal alanda daha fazla tanıtmak adına, şenlikler düzenleyip Tarsus halkının kültür sanat etkinlikleriyle moral bulmasına öncü olan Tarsus Belediyesi, Zeytin Hasat Şenliği ile etkinlik serisini sürdürüyor.

 

ZEYTİN ETKİNLİKLERİ GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Gaziler Mahallesi 1856 Sokak’ta bulunan 75-108 yaş aralığında 47 adet zeytin ağacının yer aldığı Zeytin Gen Bahçesi’nin şenlik kapsamında açılışı gerçekleştirilecek. Bahçede, bölgede eskiden beri üretilen ve coğrafi işareti 2018 yılında alınan Sarıulak zeytini, Topakulak ve Eşek Zeytini (Sobe Ulak) ağaçları bulunuyor.  Kentin yeşil dokusunu arttırabilmek ve tescilli ürünleri koruma altına alabilmek amacıyla hazırlanan müze tadında Zeytin Gen Bahçesi vatandaşların beğenisine sunulacak. Saat 10.00’da zeytinlik alanının gezilmesi ve anlatılması ile başlayan şenlikte Sarıulak Zeytin tadımı gerçekleştirilecek. Şenlikte çeşitli workshoplar, zeytin kırma, sepet yapım, seramik boyama, ahşap kırma atölyeleri ve çocuklarla fidan dikim etkinlikleri düzenlenecek. Kadın Kooperatifi üyelerinin sıkma stantları da yer alacak. Saat 20.00’da ise Tarsus Belediyesi Kent Orkestrası tarafından konser gerçekleştirilecek. 2 gün sürecek olan şenlikte 26 Ekim Çarşamba Günü de etkinlikler öğlene kadar devam edecek. Şenlik, zeytin ağacı dikimi, Zeytinyağı Sabun Fabrikası ve tarihi gezilerin ardından saat 13.00’da zeytin hasadı ile sonlanacak.

 

COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER DE TANITILACAK

Şenlik alanında Tarsus’un coğrafi işaretli ürünlerinin yer aldığı stant açılarak farklı ürünlerin tanıtımı da gerçekleştirilecek.

 

BAŞKAN BOZDOĞAN, “FESTİVALE TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR’’

Şenliğe vatandaşları davet eden Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ‘Kentimizin en önemli tarım ürünlerinden bir tanesi olan zeytin için yarın Gaziler Mahallesi’nde bulunan Zeytin Gen Bahçesi’nde saat 10.00’da düzenleyeceğimiz Zeytin Hasadı Şenliği’ne tüm halkımızı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA