SAHTE ANTRENÖR 6 ÇOCUĞA İSTİSMARDAN YARGILANIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SAHTE ANTRENÖR 6 ÇOCUĞA İSTİSMARDAN YARGILANIYOR


 

Mersin’de 12-15 yaş aralığında ki 6 erkek çocuğa yönelik bir yıl süreyle cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan 63 yaşındaki H.B’nin antrenör lisansının da olmadığı ortaya çıktı. Ayrıca H.B’nin çocukların maçlarını izleme bahanesiyle okullara girmesi nedeniyle de bir okul yönetiminden de şikayetçi olundu.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Mezitli ilçesinde vahim bir çocuk istismarı olayı gündeme geldi. Bir spor kulübünün yöneticisi ve antrenörü olduğunu öne süren 63 yaşındaki H.B’nin, 12-15 yaş aralığında ki 6 erkek çocuğa yönelik bir yıl süreyle cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. Çocukların ailelerine ve okullarında ki rehberlik öğretmenlerine anlatmaları ile ortaya çıkan olay, yargıya taşındı. Tutuklu yargılanan ve lisansının olmadığı ortaya çıkan H.B’nin çocukların maçlarını izleme bahanesiyle okullara girmesi nedeniyle de bir okul yönetiminden de şikayetçi olundu.

İddialarla ilgili Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamenin kabul edilmesi ile ilk duruşma Mersin 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya sanık ve mağdur ocukların avukatları katıldı. İki çocuğun ifadesinin alındığı ve tanıkların dinlendiği duruşma iddiaları destekleyen kamera kayıtları da incelendi. Dava 1 Aralık saat 13:30’a ertelendi.

 

MAÇ İZLEME BAHANESİYLE OKULLARA GİRMİŞ

İfadelerinde; bir spor kulübünde hocalık yapan ve zaman zaman okullarına ve gelerek futbol maçlarını izleyip iletişim kuran sanık H.B’nin, lisans çıkartma bahanesiyle kendileri ile yakınlaştığın ve istismarda bulunduğunu söyledi.

Çocuklar uzmanlar gözetiminde ki ifadelerinde H.B’nin kendilerini kucaklarına oturtup, öperek, okşayarak, cinsel organlarına dokunarak e kendi cinsel organını elleterek istismar ettiğini söyledi.

Ancak H.B iddiaları kabul etmeyerek, ocukları futbol takımında oynatmadığı için kıskançlık yapmakla suçladı.

Cumhuriyet Savcısı ise her ne kadar şüpheli atılı suçlamayı kabul etmese de mağdurların birbirlerini destekleyici iddiaları, birden fazla mağdurun beyanı, iftira atmayı gerektirecek bir sebep bulunmaması ve görüntüler doğrultusunda H.B’nin zincirleme şekilde cinsel istismar suçunu işlediğini savundu.

Bu şekilde şüphelinin üzerine isnat olunan her bir mağdura yönelik ayrı ayrı çocuğun cinsel istismarı suçunu işlediğine dair aleyhe kuvvetli şüphe ve delilin elde edildiğini belirten savcı, bu kasamda cezalandırılması, gözaltında ve tutuklulukta geçirdiği sürelerin cezasından mahsubu talebinde bulundu.

 

UCİM EN YÜKSEK CEZAYI ALMASI İÇİN UĞRAŞACAK

Davaya müdahil olma talebi kabul edilmeyen ancak gözlemci olarak sürecin takipçisi olan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Derneği de duruşmayı izleyerek, “Çocuğuna sahip çık” çağrısı yaptı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA