Atatürk Parkı’nda limana ve taş ocağına karşıyız | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Atatürk Parkı’nda limana ve taş ocağına karşıyız


 

Mersin kırsalındaki 5 mahallede açılmak istenen taş ocağına ve liman işleticisi şirket MIP’in Atatürk Parkı’na doğru genişlemesine karşı sokağa inen kadınlar ve çocuklar iktidara, “Taş ocakları istemiyoruz” diye seslendi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in; Çukurkeşlik, Hamzabeyli, Turunçlu, Kayrakkeşlik, Karahacılı ve Değirmençay mahallerinde açılmak istenen taş ocaklarına tepkiler artarak devam ediyor.

Kırsaldaki bu 5 mahallede açılmak istenen taş ocağına karşı ve Atatürk Parkı’na sahip çıkmak için sokağa inen kadınlar ve çocuklar iktidara, “Taş ocakları istemiyoruz” diye seslendi.

 

“ATATÜRK PARKINDA LİMAN YAPILAMAZ, RANTA GEÇİT VERMEYECEĞİZ”

Mersin Çevre Platformunca, Atatürk Parkı’nda eylem düzenlendi. Aynı zamanda 5 mahallede kurulumu planlanan taşocaklarına itiraz da bulunan platform adına basın açıklamasını okuyan Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) Başkanı Sabahat Aslan’a platform üyesi çeşitli dernek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de destek verdi. Kadınların çocukları ile katıldığı eylemde, “Atatürk Parkında liman yapılamaz, ranta geçit vermeyeceğiz” pankartı açıldı. 

 

“MIP A.Ş NİN ATATÜRK PARKINA DOĞRU GENİŞLEME PROJESİNE KARŞIYIZ”

MERÇED Başkanı Sabahat Aslan, Atatürk Parkına sahip çıkmak ve yaşam alanlarına zarar verecek olan taş ocaklarına karşı çıkmak için toplandıklarını söyleyerek, “Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği Anonim Şirketi olan MIP A.Ş nin mevcut limanın Atatürk Parkına doğru genişleme projesine karşıyız. Bu proje  hukuksuzdur ve kent yaşamına bir saldırı olup, Atatürk Parkının  yok olmasına neden olacaktır.Mersinin simgesi olan Atatürk Parkı kentimizin akciğerleri olup, halkın sosyal olarak nefes aldığı bir alandır. Mersinde tarihten gelen ve bir değer olan Atatürk Parkı sürekli halkın kullanımında olmuştur. Liman genişleme çalışmaları Atatürk Parkının halk tarafından kullanımını engelleyecektir.

 

“SUYUMUZUN HAVAMIZIN VE TOPRAĞIMIZIN KİRLETİLMESİNE NEDEN OLUYORLAR”

Kentimizde kurulan taşocakları  vahşi madencilik tekniğiyle işletilmekte olup, suyumuzun havamızın ve toprağımızın kirletilmesine neden olmakla birlikte tarım alanlarımıza ve sağlığımıza zarar vermektedir. Taşocaklarının verdiği zarar ortada iken, Hamzabeyli, Kayrakkeşli Hacgediği mevkiisi, Çukurkeşlik, Değirmençay ve Turunçlu mahallelerinde ayrı ayrı 5 adet taşocağının yapımı için ÇED raporları onay hazırlıkları sürmektedir. Planlanan taşocakları Kerimler, Çavak, Karahacılı, Işıktepe mahallelerini de çok olumsuz etkileyecektir. Taşocaklarının kurulum planı yaşam alanlarına, su kaynaklarına ve tarım alanlarına çok yakındır.

 

HER İKİ PROJE DE İPTAL EDİLMELİ

Planlanan taş ocakları, bölgenin tarımına, içme suyu kaynaklarına, bölgedeki derelere, patlatmadan kaynaklı oluşacak gürültü ve tozdan kaynaklı insan sağlığının bozulmasına özellikle patlatmadan kaynaklı oluşacak gürültü insanların ve çocukların psikolojisini çok olumsuz etkileyecektir. Üretilecek malzemenin kamyonlarla taşınması ayrıca bir kirlilik yaratacaktır. Mahallelerimizin geçim kaynağı olan tarımın olumsuz etkilenmesi bölge insanımızın yoksullaşmasına de neden olacaktır. Mahallelerden üretilecek taşların bir kısmı Atatürk Parkı liman genişleme projesinin dolgu alanında kullanılacaktır. Atatürk Parkı Halkındır. Hukuksuz bir şekilde rant uğruna heba edilmesine izin vermeyeceğiz. Yaşam alanlarımızı tahrip edecek taş ocaklarına da karşıyız. Her iki projenin iptal edilmesini talep ediyoruz. Mücadelemiz bundan sonrada devam edecektir” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA