Öğretmenlere 2 Kasım’da iş bırakma çağrısı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Öğretmenlere 2 Kasım’da iş bırakma çağrısı


 

Tarsus’ta 2 Kasım’da Öğretmen Meslek Kanunu ile ilgili iş bırakma eylemi yapacak sendikalar ortak basın açıklaması ile tüm öğretmenleri 2 Kasım’da iş bırakmaya çağırdılar.

GİZEM EKİCİ

 

Öğretmenler, Öğretmenlik Meslek Kanununun yeniden düzenlenmesi ve kariyer basamakları sınavının iptali talebiyle 2 Kasım'da iş bırakıyor. Ortak iş bırakma kararına imza atan 13 sendikadan, Tarsus'ta örgütlülüğü bulunan Eğitim İş, Eğitim - Sen ve Hürriyetçi Eğitim Sen yönetici ve başkanları bir araya gelerek süreci değerlendirdi. Tarsus'ta da ortak hareket etme kararı alan ve bunu kamuoyuyla paylaşan sendikalar yaptıkları ortak açıklama ile tüm öğretmenleri 2 Kasım'da iş bırakmaya çağırdılar.

Eğitim İş Şube Başkanı Yunus Karamık, Eğitim Sen şube başkanı Yasemin Yücel ve Hürriyetçi Eğitim Sen temsilcilik Başkanı Talip Özdemir tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “19 Kasım 2022 tarihinde yapılacak kariyer basamakları sınavının derhal iptal edilmesi, Öğretmelik Meslek Kanunu’nun, TBMM’de ivedilikle ele alınarak yeni bir meslek kanununun tüm eğitim sendikaları ve öğretmenlerin görüşleri alınarak düzenlenmesi acil talebimizdir.

Eğitim-öğretim yılına hazırlık ödeneğinin ayrım gözetmeksizin tüm eğitim çalışanlarına bir maaş tutarında ödenmesi sağlanmalıdır.

Tüm eğitim çalışanlarının yoksulluk sınırının üzerinde bir ücret artışına ilişkin düzenlemeler yapılmalı ve 1. Dereceye gelmiş tüm kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge verilmelidir.

Eşit işe eşit ücret ilkesine uygun olarak farklı ücret ve istihdam şekillerine son verilmeli, kadrolu güvenceli istihdam sağlanmalıdır.

Kamuda mülakat uygulamasına son verilmelidir.

Tüm eğitim çalışanlarına sosyal devlet ilkesi gereği ayrım yapılmaksızın; giyim, ulaşım, barınma, beslenme, yakıt, kira yardımı yapılmalı ve aile çocuk yardımı tutarı iyileştirilmeli, vergi dilimi adaletsizliğine son verilmelidir.

Öğrencilerimizin eğitim, barınma ve beslenmeleri devlet güvencesine alınmalı ve kamusal eğitim sağlanmalıdır.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA