HİZMET VAADİ ÇOK İCRAAT YOK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HİZMET VAADİ ÇOK İCRAAT YOK!


 

AKP kurmayları Mersin’e çıkarma yaparak kentin fotoğrafını çekti. Heyete başkanlık eden Bakan Çavuşoğlu’nun “hemşerilerimizin hak ettiği hizmetleri bir bir Mersin’e getirdik” derken saya saya bitiremediği yatırımlarla övünmesi dikkat çekti. Ancak Bakan Çavuşoğlu, 29 Ekim’de açılacağı vaat edilen Çukurova Havalimanı’nın bu tarihe yetişmeyeceğinin sinyalini “İnşaatın yüzde 75’i tamamlandı” diyerek verdi. Çavuşoğlu ayrıca 20 yıldır süren Akdeniz Sahil Yolu içinde “Takipteyiz” demekten öteye gidemedi.

HEDİYE EROĞLU

 

AKP’li Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, partisinin Mersin İl Başkanlığınca düzenlenen '2023'e Doğru Şehir Buluşmaları' programı çerçevesinde Merkez Yürütme Kurulu Üyeleri, yöneticiler ve milletvekilleri ile birlikte kente gelerek, genel merkeze iletmek üzere şehrin fotoğrafını çekti.

Kentte gün boyu çeşitli temaslarda bulanan Çavuşoğlu programına Mersin Suphi Öner Öğretmenevi’nde düzenlediği basın toplantısı ile başladı. Burada dış politikaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çavuşoğlu, hükümetleri döneminde yapılan hizmetlere değindi, Mersin özelinde yapılan yatırımları anlattı.

 

YÖRÜK TÜRKMEN ŞEHRİ MERSİN VURGUSU

“Bugün; Yörük Türkmen şehri Mersin’de bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz” diyerek konuşmasına başlayan Mevlüt Çavuşoğlu, “Tarım, turizm ve ihracatımızın lokomotifi Akdeniz’imizin incisi Mersin’de olmak bizler için büyük bir mutluluk. Teşkilatımızın yaptığı programlarla Mersin’in 13 ilçesinde sokak sokak vatandaşlarımızla bir araya gelecek, görüş, öneri ve taleplerini dinlemiş olacağız. Mersin ve ilçeleri ile ilgili tespitler yapmış olacağız” dedi.

Basın toplantısının ardından sivil toplum kuruluşları ve iş dünyası temsilcileri ile bir araya gelerek dış politika ile ilgili kendilerine bilgi vereceğini de aktaran Bakan Çavuşoğlu, onların görüşlerini, taleplerini de dinleyeceğini aktardı.

İl il ziyaretler ile Anadolu’yu mahalle mahalle gezerek ihtiyaç ve sorunları tespit ederek öneri ve görüşlerini alarak tüm politikaları buna göre hazırlayıp, uyguladıklarını söyleyen Çavuşoğlu, “21 yıldır milletin sesi olmaya devam ediyoruz. Biz milletten kopuk hiçbir siyasi hareketin menzile ulamayacağını çok iyi biliyoruz” dedi.

 

BAKANDAN AKKUYU ÖVGÜSÜ

Bir Akdeniz şehri olan Mersin’in lojistik ve ticarette stratejik konumda olduğunu işaret eden Bakan Çavuşoğlu, “2023 yılında ilk reaktörünü aktif etmeyi planladığımız Akkuyu Nükleer Güç Santrali ile stratejik önemli bir projeyi daha hayata geçirmiş olacağız. Mersin bu sayede ülkemizin elektik ihtiyacını karşılayan bir enerji merkezine dönüşecek. Yani sadece nükleer enerji santrali ile yüzde 10’unu güne ve diğer yatırımlarla sağladığı katkı ayrıca takdire şayan.

 

MERSİN’E NİTELİKLİ TURİST VAADİ

Yine Mersin büyük bir turizm potansiyeline sahip. Bugün aramızda Antalya’dan turizmci arkadaşlarımızda var. Turizm bizim özellikle diplomasimizde de önem verdiğimiz bir alandır. İnşallah turizm diplomasimiz ile de Mersin bölgesine nitelikli turistin gelmesi için kültür ve turizm bakanımız ve ilgili kurumlarımız ve valimiz, yerel yönetimlerle birlikte çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İhracatı, turizmi, tarımı ile ülkemizin kalkınmasına güçlü destek veren Mersin’imizin çalışkan insanlarına teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

 

HAVALİMANIN 29 EKİM’DEKİ AÇILIŞI ZOR

Mersin’de devam eden yatırım ve projelerle ilgili de bilgi veren Çavuşoğlu, iktidarın Mersin’e son 21 yılda 51 milyar TL’yi aşan kamu yatırımı yaptığını söyledi. Bu bölümde iktidarın daha önce 29 Ekim’de açılacağını duyurduğu ancak bu tarihe yetişmesi mümkün görünmeyen Uluslar arası Çukurova Bölgesel Havalimanı ile ilgili de bilgiler veren Çavuşoğlu, “Çukurova Havalimanının altyapı inşaatı tamamlandı, üst yapı tesislerinin de yüzde 75’i tamamlandı. Bugün sabah uçak üzerinden geçti, havadan da inceleme imkanımız oldu. İnşallah kısa süre içerisinde Çukurova Bölgesel Havalimanı hizmete girecek. Hem Mersin’e, hem Adana’ya bölgemize büyük hizmetler verecektir. Ve en kısa zamanda Mersin ve Adana’yı bu havalimanına kavuşturarak bu bölgeyi bir lojistik merkezi haline getireceğiz. Mersin’in yolcu ve yük taşımacılığında zaten merkez haline geldiğini hepiniz biliyorsunuz.

 

“AKDENİZ SAHİL YOLU BİTİYOR”

Buna benzer projelerle de bunu daha da pekiştireceğiz. Yolcu ve yük taşımacığında büyük rahatlık sağlayacak Adana – Mersin hızlı tren projesinin ihalesi de yapıldı. Akdeniz’in doğusu ile batısı arasındaki geçişi konforlu ulaşım ağına kavuşturacak uzun yıllardır üzerinde çalıştığımız Akdeniz Sahil Yolu projesi ile bölgemizin en büyük sorunlarından birini de çözmüş oluyoruz. Benim şehrim Antalya ile Mersin arasını inşallah daha konforlu, daha hızlı yollarla, köprülerle, viyadüklerle bağlamış olacağız. Şimdiden bitmiş haliyle herkesin takdirini kazandı, tünellerin önemli bir kısmı açıldı. Ama devam eden çalışmalar var. Yeni merhalelerin ihaleleri de yapıldı. Bunu da hep birlikte takip ediyoruz. 

 

“HEMŞERİLERİMİZİN HAK ETTİĞİ HİZMETLERİ BİR BİR MERSİN’E GETİRDİK”

Türkiye’de ilk kez Mersin’de açılan Şehir Hastanesi hem kentin sağlık üssü olmasına hem de sağlık turizminde bir merkez olmasına önemli katkı sağladı.

Son açıkladığımız sosyal konut projesiyle de Mersin’de 5 bin 100 konutu kazandıracağız. Stadyum, millet bahçesi, yurtlar, gençlik merkezleri, halk eğitim merkezleri, yeni derslikler, fakülteler, barajlar, enerji santralleri, hastaneler, yollar, köprüler gibi çok alanda Mersin’in çehresini değiştirecek hemşerilerimizin hak ettiği hizmetleri bir bir Mersin’e getirdik ve getirmeye devam ediyoruz.

Mersin ulaşımdan enerjiye, sağlıktan turizme kadar her alanda önemli katkı sağlıyor. Biz de Mersin’in potansiyelini en yukarıya taşımak için var gücümüz ile çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, konuşmasının ardından parti yetkilileri ile birlikte, partiye katılanlara rozet taktı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA