Genç mühendisler göreve hazır | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Genç mühendisler göreve hazır


 

Haber Merkezi

 

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Silvikültür Şube Müdürü Dr. Hakan Keleş ve Şube Teknik Personeli tarafından, göreve yeni başlayan Aday Orman İşletme Şeflerine 2 gün büro, 5 gün arazi olmak üzere toplam 7 gün Silvikültür Eğitimi verildi.

Aday mühendisler büro kapsamında, 298 sayılı “Silvikültürel Uygulamaların Teknik Esasları” ve “ORBİS sistemindeki silvikültürel modülü” tanıtılmış ve uygulamalı ORBİS eğitimi aldı.

Arazi tatbikatında ise kızılçam, karaçam ve sedirin türlerinin doğal gençleştirilmesi, gençleştirme takvimi, arazi çalışmalarında dikkat edilecek esas ve usuller, bol tohum yılı tespiti, tabi tensil fidan sayımı, gençlik bakımı; yapay gençleştirme ve arazi çalışmalarında dikkat edilecek esas ve usuller, teras yapımı, fidan dikimi, kültür bakımı ve yapay gençleştirmeye ait fidan sayımı; silvikültürel eta’nın tespiti ve araziye uygulanması, sıklık bakımı, ilkaralama bakımı, ormanların rehabilitasyonu, gövde kalitesine ve kozalak verimine yönelik budama ile kse- karpelli sedir ekimi ile alakalı silvikültürel faaliyetlerin tatbikatı arazi üzerinde gösterildi. Ayrıca genç mühendislere arazi üzerinde de birer örnek uygulama yaptırıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA