Başkanı Gültak, mahalle muhtarlarını ağırladı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Başkanı Gültak, mahalle muhtarlarını ağırladı


 

Başkan Gültak, “19 Ekim Muhtarlar Günü” dolayısıyla Akdeniz’e bağlı mahalle muhtarlarını, hafta sonu Silifke’de deniz kenarında bulunan bir otelde ağırladı. Muhtarlık İşleri Müdürlüğü organizesinde gerçekleşen programda muhtarlar, aileleri ile birlikte 2 gün süren tatilin keyfini yaşadı.

Haber Merkezi

 

İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başlayan buluşmada söz alan Yeşilova Mahalle Muhtarı Ergün Ünlü, 19 Ekim tarihini Muhtarlar Günü ilan eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Ergün, “Akdeniz Belediye Başkanımız Sayın Gültak’a da böylesi bir organizasyon düzenleyip bizleri bir araya getirdiği için sonsuz teşekkür eder, muhtarlar günümüzü kutlarım” dedi.

Kiremithane Mahallesi Muhtarı ve Mersin Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Gülgen ise; “Muhtarlık kurumunun kuruluşunun 193’üncü yılındayız. Bizleri bu anlamlı günümüzde bir araya getiren Akdeniz Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Gültak ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Muhtarlar gününüzü kutluyor, hep birlikte daha nice mutlu ve sağlıklı yıllar diliyorum” diye konuştu.

 

“ESKİ BORCU AZALTTIM, FAZLA BORÇ YAPMADIM”

Mahalle muhtarlığının büyük özveri ve fedakârlık gerektiren bir görev olduğunun altını çizen Başkan Gültak da muhtarlarla her fırsatta bir araya gelerek sorunlarını dinlediğini söyledi. Başkan Gültak, 2019 yılı seçimlerinden sonra göreve geldiğinde Akdeniz’i 232 milyon TL borçla devraldığını, bu dönemde belediyenin bütçesinin ise 130 milyon TL olduğunu belirterek; “Bugün Akdeniz Belediyesi’nin yeni bütçesi 770-800 milyon TL civarında. Peki, borcu ne kadar? 280 milyon TL… Ben, eski borcu kapattım, yeni borç da fazla yapmadım. Bütçenin neredeyse 3’te 1’i borç var. Yönetimi devraldığımda ise belediye bütçesinin 2 katı kadar borç vardı” şeklinde konuştu.

 

“YENİDEN SEÇİLİRSEM KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ HIZLANDIRACAĞIZ”

“Akdeniz’de artık barış, kardeşlik sevgi var” diyen Başkan Gültak, “Akdeniz, ayrıca yükselme trendinde, çünkü yükselmek zorunda. İnşallah 2024’te Akdeniz’e yeniden aday adayı olacağım. Partim beni aday gösterir ve halkımızın teveccühü ile yeniden seçilip göreve gelirsem, kentsel dönüşüm projesini 6-7 kanattan devam ettireceğiz” dedi.

Mersin’de, personeline en yüksek maaş promosyon ücretini veren belediye başkanı olduğunun da altını çizen Başkan Gültak şöyle konuştu; “İşçilerimiz 16 bin lira promosyon aldı. İşçilerin kendisi gelip bana söylüyorlar; ‘Bundan 5 yıl önce biz promosyon nedir hiç görmedik. Maaşları da 3-4 ayda bir alırdık’ diyorlar. Yani belediye nereden nereye geldi, takdiri halkımıza, işçilerimize ve muhtarlarımıza bırakıyorum.

Muhtarlar Günü dolayısıyla, hem Akdeniz hem de diğer merkez ilçelere bağlı muhtarlarımızı burada ağırlamaktan onur ve mutluluk duyuyorum. Katılımları için değerli muhtarlarımıza teşekkür ediyor, sizler için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğimizin bilinmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Mersin Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Gülgen, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a plaket takdim etti. Başkan Gültak da gün dolayısıyla programa katılan muhtarlara hediyelerini takdim etti.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA