“Ulusal yas ilan edilsin” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Ulusal yas ilan edilsin”


 

TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu: “Yüreğimiz bu kez Amasra’da yerin 300 metre altında tutuştu! Ulusal yas ilan edilsin!”

Haber Merkezi

 

Bartın’daki maden patlaması ile ilgili Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Mersin İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri, Makine Mühendisleri odası (MMO) Mersin Şube Başkanı İbrahim Yücesoy, yazılı bir açıklama yaptı.

“Yüreğimiz bu kez Amasra’da yerin 300 metre altında tutuştu!” diyen Yücesoy, ulusal yas ilan edilmesi için çağrı yaptı.

 

YAŞAM HAKKININ; KARŞILIĞI PARA VEYA YATIRIM MALİYETİ OLARAK DEĞERLENDİRİLMEMESİ GEREKİYOR

Yücesoy açıklamada, “Bu kez Amasra İlimizin güzel ilçesi Bartın’ımızdan gelen kara haberle tutuştu yüreklerimiz. 14 Ekim 2022 günü akşam saatlerinde meydana gelen Grizu Patlamasıyla –resmi açıklamalarda göre 87 kişiden şimdilik 40 maden emekçisi yaşamlarını kaybetti. Emekçi işçilerimiz yaralandı. Hayatını kaybedenlerin ailelerine ve ülkemize baş sağlığı, yaralılara ise acil şifalara diliyoruz.

Geriye dönük her yıl 2 binin üzerinde emekçinin yaşamlarını yitirdiği bilinmektedir. Bu yılın ilk 9 ayında (273 günde) ise en az 1359 emekçi iş cinayetlerinde hayatini kaybetmiştir.

Yaşam hakkı her şeyin üstündedir ve daha önce ifade ettiğimiz gibi bu gün de Amasra’da hayatını kaybeden maden emekçileri için yineliyoruz: Karşılığı para veya yatırım maliyeti olarak değerlendirilmemesi gereken yaşam hakkı, Bilim ve Tekniğe dayalı önlemler alındığında ancak gerçekleşebilir ve iş cinayetleri/ toplu ölümlere yol açan iş katliamları yaşanmaz.

 

“ÖLÜM, YARALANMA VE SAKAT KALMA HİÇBİR EMEKÇİNİN KADERİ DEĞİLDİR”

Gerçekleşen iş cinayetleri ve iş kazalarının büyük çoğunluğunun önlenebilir olduğu bilinmektedir. Bunun için önce insan hayatını ve emeğe değer veren bir yaklaşımın benimsenmesi gerekmektedir.

Bizler, bugün de iş cinayetleri ile mücadele etmek için sesimizi yükseltiyoruz. Ölüm, yaralanma ve sakat kalma hiçbir emekçinin kaderi değildir. Tüm ülkede, tüm çalışma alanlarında iş güvenliği önlemlerinin artırılması, bağımsız denetim sisteminin yerleştirilmesi, iş cinayetlerinin ve iş kazalarının durdurulması ve Amasra’da ailelerin ocaklarına düşen acıya yurt olarak ortak olma amacıyla ulusal yas ilan edilmesini öneriyoruz.

İş cinayetlerinin ve Amasra iş katliamının benzerlerinin bir daha yaşanmaması için yılmadan mücadele edeceğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA