ECZACILAR 16 EKİM’DE GREVE GİDİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ECZACILAR 16 EKİM’DE GREVE GİDİYOR!


 

Taleplerine karşılık bulamayan 46 bini aşkın ecza 16 Ekim Pazar günü greve giderek Ankara’da miting yapacak. Mitinge destek vermeye hazırlanan Mersinli eczacılar, “Katılımınız bize güç verecektir” çağrısı yaptı.

BARIŞ ÇOBAN

 

Türk Eczacılar Birliği (TEB) ve 54 bölge eczacı odası adına yapılan açıklama ile 16 Ekim Pazar günü greve giderek Ankara’da miting yapma kararı aldı.

25. Bölge Mersin Eczacı Odası Başkanı Özgün Sağır, oda da yaptığı basına açıklaması ile mitinge destek çağrısı yaptı.

 

“MESLEĞİMİZE YAPILAN HAKSIZLIKLARA ‘DUR!’ DEMEK İÇİN 16 EKİM’DE ANKARA’DAYIZ”

Ülke genelinde ki 46 bini aşkın eczacının sorunlarına kalıcı çözüm istediğini söyleyen Sağır,

“Mesleğimize yapılan haksızlıklara ‘dur!’ demek için 16 ekim’de Ankara’dayız. Hastalarımızın en yakın sağlık danışmanı olarak yıllardır kamu yararına hizmet veren biz eczacılar,içinde bulunduğumuz zorlu koşulları ve yaşadığımız hak kayıplarını bütün ayrıntılarıyla duyurduk. Sorunlarımıza çözüm bulunmaması halinde hastalarımızın en yakın sağlık danışmanı olan eczacılarına erişmekte güçlük yaşayacağını, çünkü iki eczaneden birinin kapanma noktasına geldiğini aktardık.

Hastalarımızın kaliteli ve güvenilir ilaca erişimindeki tek nokta olan eczanelere erişmemesinin, sağlık sistemimiz açısından da ciddi sorunlara neden olacağını, eczanelerin üstlendiği kilit rolün Covid – 19 pandemi sürecinde bütün netliğiyle ortaya çıktığını ifade ettik.

 

“SAHADA HASTA VE ECZACI KARŞI KARŞIYA GETİRİLİYOR”

Son dönemlerde sıklıkla yaşanan ve hastalarımızı ciddi şekilde mağdur eden ilaca erişim sorunlarına artık kalıcı çözümün bulunması gerektiğini ısrarla vurguladık.

Bugün hastalarımıza fiyat farkı çıkarmayan ilaç neredeyse kalmadı ve maalesef bu fiyat farkları her geçen gün katlanarak artıyor. Biz eczacılar hiçbir sorumluluğumuz olmamasına rağmen sahada hasta ve eczacıyı karşı karşıya getiren, ilaç fiyat farklarından kaynaklı sıkıntıları defalarca dile getirdik.

Stratejik personel olarak kamuda görev yapan meslektaşlarımızın uğradığı hak kayıplarının kabul edilemez olduğunu ifade ettik.

İstihdam planlaması yapılmadan, her geçen gün sayısı artan eczacılık fakültelerinin ve kontenjanlarında ki artışın, geleceğin işsiz eczacı ordusunu yarattığının altını çizdik. Niceliğin değil, niteliğin öneminden bahsettik. Ama görmezden gelindik, yok sayıldık.

 

“SESİMİZİ MESLEKTAŞLARIMIZLA BİRLİKTE YÜKSELTECEĞİZ!”

Şimdi halka en yakın sağlık hizmeti sunan eczacılar olarak açık bir şekilde ifade ettiğimiz taleplerimize karşılık bulamadığımız için sesimizi 16 Ekim Pazar günü Ankara’da gerçekleştireceğimiz Büyük Eczacı Mitinginde, gerek kamuda gerek eczanelerinde gerek ilaç sanayinde görev yapan, gerekse gelecek kaygısı taşıyan öğrenci meslektaşlarımızla birlikte yükselteceğiz!

Mersin Eczacı Odası olarak meslektaşlarımız ve en büyük destekçimiz eczane teknisyenlerimiz ve Güney Ecza Kooperatifimizle birlikte katılacağımız mitingde Türkiye’nin dört bir yanından gelecek diğer katılımcılarla birlikte omuz omuza mesleğimiz için ayakta olacağız.

 

“İLAÇ FİYAT FARKLARINA HEP BİRLİKTE ‘DUR’ DİYECEĞİZ!”

Uğradığımız haksızlıklara; eczanelerdeki ekonomik çıkmazlara, eczacıların yok sayılmasına, kontrolsüz açılan fakültelere, kamu eczacılarının hak kayıplarına, ilaç yokluklarına, ilaç fiyat farklarına hep birlikte ‘dur’ diyeceğiz!

Çıktığımız bu yolda bize destek olan, güç veren bütün meslektaşlarımıza, eczane teknisyenlerimize, öğrenci arkadaşlarımıza, dağıtım kanallarında ki emekçilerimize, siz değerli basın mensuplarına ve halkımıza yürekten teşekkür ediyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA