Şinasi Develi ödülleri sahipleri ile buluşuyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Şinasi Develi ödülleri sahipleri ile buluşuyor


 

Araştırmacı Yazar Şinasi Develi’nin anısına düzenlenen, Şinasi Develi Mersin Kent Ödülleri bu yılda sahipleriyle buluşacak. Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü Yürütme Kurulu Sözcüsü Aydoğan, Şinasi Develi’nin anılarını yaşatmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Barış ÇOBAN

 

Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü 2023 programı ile ilgili Mersin Kent Konseyi Toplantı Salonunda basın açıklaması yapıldı. Açıklamayı,  Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü Yürütme Kurulu Sözcüsü Aysun Koç Aydoğan yaptı. Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü'nü 3. kez verebilecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Aydoğan, Şinasi Develi’nin adını yaşatıyor olmaktan büyük onur duyduklarını söyledi.Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü Yürütme Kurulu Sözcüsü Aysun Koç Aydoğan, Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü’nün, 2020 yılı Ocak ayında aralarından ayrılan Mersinli Avukat Şinasi Develi’nin anısını yaşatmayı ve onun çalışmalarını gelecek kuşaklara da  aktarabilmek amacıyla bir grup dostu tarafından Kültürhane'de başlatıldığını ifade etti.

 

“KENTİMİZE DAİR BİRBİRİNDEN KIYMETLİ ÇALIŞMALARIN ARTARAK DEVAM EDECEK”

İlk Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü’nün 2021 yılında yazar Turan Ali Çağlar'a ve 2022 yılında ise araştırmacı yazar Aydın Sevim'e verildiğini belirten Aydoğan, “Geçtiğimiz 3 yılda toplam 60'tan fazla başvuru yapıldı. Kentimize dair birbirinden kıymetli çalışmaların artarak devam edeceğine inanıyoruz. Merhum Şinasi Develi tüm yaşamını Mersin kent tarihinin bilinmesi ve kent tarihinin belgeler, fotoğraflar ve yayınlarla kayıt altına alınabilmesi için üstün çabalar sarfetmiş bir araştırmacı yazardı. Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü Şinasi Develi'nin anısını saygıyla yaşatmanın yanı sıra benzer motivasyonla Mersin kent hayatına, sanatına, mimarisine, tarihine, çevre ve kültürüne dair çalışma yapan herkese açık bir alan yaratmanın, kentlilik bilinci ve hem şehirlik bağlarını da yaşatmanın, korumanın ve onu gelecek kuşaklara aktarmanın bir yoludur” dedi.

 

ÖDÜL 3.KEZ VERİLECEK

Yürütme Kurulu üyeleri olarak Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü'nü 3. kez verebilecek olmanın ve onun gelecek kuşaklara aktarılabilmesini sağlamanın coşkusunu ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Aydoğan “Şunu samimiyetle söyleyebiliriz ki yaptığımız tüm çalışmalarda ödüle destek veren tüm kişi ve kurumlar Merhum Şinasi Develi'nin anısı ve kente verdiği ölçülemeyecek emeğin etrafında birleşmekte ve ödülün hayata geçmesi için katkılarını esirgememektedir” İfadelerini kullandı.

 

BAŞVURULAR 1 ARALIK 2022'YE KADAR DEVAM EDECEK

Bağımsız bir fikir platformu olarak çalışmalarını yürüten Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü Yürütme Kurulu’nun her yıl üyelerinin yarısının değiştiğini ve ödül alan kişinin bir sonraki yılın çalışmalarına 1 yıl katkıda bulunduğu bir gönüllülük esasıyla devam ettiğini söyleyen Aydoğan, “Bu esasla 2023 Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü Yürütme Kurulunda Şinasi Develi'nin torunu Avukat Cavide Develi Gürani, Prof. Dr. Senem Duruel Erkılıç, Monika Kuki, Zuhal Karamehmet, Aysun Koç Aydoğan, Murat Yanpar, Selami Gedik, İbrahim Evrim ve 2022 yılı ödülünü alan yazar Aydın Sevim yer alıyor. Ödül her yıl Şinasi Develi'nin ölüm yıldönümü olan 26 Ocak tarihinde verildiğini.Ödüle, Mersin'in kent merkezine ilişkin (Mezitli, Yenişehir, Toroslar ve Akdeniz ilçe sınırları) her türlü bilimsel araştırmanın ve sanatsal yapıtın müellifi başvurabilecek ya da aday gösterilebilecek. 2023 yılı Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü'ne başvuracak adaylar 1 Aralık 2022 tarihine kadar https://www.sinasideveli.com  adresinde yer alan ödül başvuru formunu doldurarak işlemlerini yapabilecek” diye belirtti.

Aydoğan, şöyle devam etti; “Şinasi Develi'nin anısı ve eserleri etrafında bir araya gelerek bu ödülü daha da anlamlı ve bütünlüklü kılan ve tüm çalışmalar süresince maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'na, Mersin Barosu'na, bugün bu toplantıyı gerçekleştirmemizde imkanlarıyla bizi destekleyen Mersin Kent Konseyi'ne, tüm bu çabalara bir çatı oluşturan Kültürhane'ye; ödülün bilinmesi, duyulması ve kentimizin gelişmelerden haberdar olmasını sağlayan siz değerli basın mensuplarına teşekkürlerimizi sunarız.”

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA