DEVLETİ HEDEF ALDI, GÜNDEŞ’İ SAVUNDU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DEVLETİ HEDEF ALDI, GÜNDEŞ’İ SAVUNDU!


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik terör operasyonu ve Basın Yayın Daire Başkanı Bedrettin Gündeş’in tutuklanması, Mecliste tansiyonu yükseltti. Başkan Vahap Seçer, devlet kurumlarına yönelik sert söylemlerini sürdürerek, İçişleri Bakanlığını, Vali Ali Hamza Pehlivan ile Emniyet ve Cumhuriyet Başsavcılığını hedef aldı. Seçer’in, Bedrettin Gündeş’i ısrarlı savunması da dikkat çekti.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim ayı olağan toplantısının ilk toplantısı Kongre ve Sergi Sarayında yapıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne geçtiğimiz günlerde yapılan yönelik terör operasyonu ve Basın Yayın Daire Başkanı Bedrettin Gündeş’in tutuklanması, Mecliste tansiyonu yükseltti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, terör operasyonları kapsamında devlet kurumlarına yönelik sert söylemlerini sürdürerek, İçişleri Bakanlığı, Vali Ali Hamza Pehlivan ile Emniyet ve Cumhuriyet Başsavcılığını hedef aldı.

 

BÜYÜKŞEHİR’DE İŞTEN ÇIKARILANLARIN SAYISI 3 BİN 316

İlk olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde işten çıkartmalar ile ilgili iddialara değinen Seçer, “Yerli, milliyetçi insanlar çıkartılıyor PKK’lılar, teröristler alıyor gibi bir karalama kampanyası başlatıldı. 2019’da 2 bin 534 personelle çalışan MESKİ 2 bin 521 personelle çalışıyor. MESKİ’nin emekli ettiği, kurumlar arası geçiş yapan, askere giden, ayrılan bin 72 eleman ayrılmış. Bunun 665’i 104’ü disiplin 559’u normal çıkış olmak üzere performans ile ilgili çıkışlar. Büyükşehir’de ise işten ilişiği kesilenlerin sayısı 2 bin 744 kişi. Emekli, ölümü, askerliği, kurumlar arası geçişi dahil. Bunların 503’ü performans ve buna bağlı disiplin değerlendirmesi ile işten ayrılmış” dedi.

Daha sonra MHP Milletvekili Olcay Kılavuz’un mecliste Mersin Büyükşehir Belediyesi ile ilgili terörle bağlantılı çalışanlara ilişkin soru önergesi vermesi ve devamında müfettişler görevlendirilerek soruşturma başlatılırken, İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamayı eleştiren Seçer; “Milletvekilleri Mersin’in işsizlik, havaalanı sorunu yok gibi tamamen 3,5 yıldır gündemi bunun üzerine oturtmaya başladılar. Onların da milletvekilliğinin sorgulanması lazım” dedi.

 

“DEVLET KURUMU ELİYLE BİR BAŞKA DEVLET KURUMUNUN İTİBARI AYAKLAR ALTINA ALINIYOR”

Belediye çalışanlarına yönelik terör operasyonları ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına 5 Eylül’de yazı yazarak bilgi istediklerini ancak hala cevap alamadıklarını söyleyen Seçer, “Belediye çalışanlarına yönelik bir operasyon yapılıyor biz televizyondan öğreniyoruz. Burası çadır, muz cumhuriyeti mi, böyle bir şey olamaz Kanunlara, yönetmeliklere aykırı. Ama devlet kurumu eliyle bir başka devlet kurumunun itibarı ayaklar altına alınıyor, itibar suikastı yapıyor” dedi.

 

VALİ, SAVCILIK VE EMNİYETİ HEDEF ALDI

Mersin Emniyet Müdürlüğü’nün operasyonlar ile ilgili basın bültenine yönelik de eleştirilerde bulunan Vahap Seçer, daha sonra Bedrettin Gündeş’in alındığı operasyonu tv’den izlediğini söyleyerek, Vali Ali Hamza Pehlivan ile yaptığı görüşmeye dair açıklamalarda bulundu.

“Kentin önde gelen sayın yöneticisi mutlaka beni dinliyordur” diyen Seçer, “Gittim dedim ki bu itibar suikastı, buna müsaade etmeyin, masumiyet karinesi denen temel bir prensip var,. Ben basına bir açıklama yapmıyorum, siz Mersin’i anlatıldığı kadar biliyorsunuz ama ben yaşadığım kadarıyla biliyorum, bunu yapmayalım dedim” dedi.

 

“SALDIRIYI DA SORGULAYIN”

Öte yandan 26 Eylül’deki polisevine terör saldırısı sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve bürokratların konuyla ilgili açıklamalarını eleştirerek, “Tüm siyasiler dizilmiş oraya, bürokratlar terörist belli, destekleyen belli, her şey Mersin’den çıkmış. Mersin’i biliyor, Mersin’den yardım alıyor denildi” diyen Seçer, “Mersin’in terörle anılmasını silmek için alnımız çatlıyor. Ama Mersin’e kadavra, deney operasyonu yapılıyor. Bunların bir çoğu Mersin’i bilmiyor. Mersinle alakası yok.

 

“BEDRETTİN GÜNDEŞ SAVUNMASI”

27 Eylül’de Bedrettin Gündeş ve 17 kişi alındı. Başka adam bulamamışlar Bedrettin Gündeş. Çok da doğru adam almamışlar, doğru adam İçişleri’nin işi. Ama garip olan bu olayla ilgili değil. Ama yine dronlar yine sabahın 8’i. Kapıyı çalsa kapıyı açacak, ‘yat yere yat yere’ deniliyor. Mersin’e yakışmaz görüntüler. Burası şerefli bir kurum. Burası Mersin Büyükşehir Belediyesi. Mersin Belediyesinin itibarına zarar gelirse Mersin’e zarar gelir.

Bedrettin bey gizli tanık marifetiyle gözaltına alındı ve tutuklandı.

Türkiye Mersin’i, terörü konuştu. Terörü konuşalım. Açıklanan isim de terörle ilgili yapılan tüm değerlendirmeler boş çıktı. Partimiz ilişkilendirildi boşa çıktı.

Mersin Büyükşehir Belediyesinde terörle iltisaklı çalışanları araştırın ama burnumuzun dibinde terör eylemi gerçekleştiriliyor? Bunu da bir sorun. Sizin anlattığınıza göre bunlar kilometrelerce yol geliyor, bekçi ile, bir köylü ile çocuk ile temas kuruyor, devletin güvenlik birimleri nerede? Ben sorgularım. Ben kentin belediye başkanıyım” dedi.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA