Cimnastik şampiyonasına milliler damga vurdu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Cimnastik şampiyonasına milliler damga vurdu


 

Mersin’in evsahipliğinde düzenlenen ‘Artistik Cimnastik Dünya Kupası (World Challenge Cup) ödül töreni ile sona erdi. 25 ülkeden 98 sporcunun katıldığı ‘Artistik Cimnastik Dünya Kupası’ müsabakalarında milli sporcular 2 altın, 4 gümüş ve 2 bronz madalya elde ederek toplam 8 madalya ile turnuvaya damgasını vurdu.

BARIŞ ÇOBAN

Uluslararası Cimnastik Federasyonu (FIG) ile koordinasyon halinde, Türkiye Jimnastik Federasyonu Başkanlığı (TCF) 2022 Yılı Faaliyet Programında yer alan ve Mersin Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 5’incisi 07-09 Ekim 2022 tarihleri arasında Mersin’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen turnuva nefes kesti.

25 ülkeden 98 sporcunun katıldığı ‘Artistik Cimnastik Dünya Kupası’ müsabakalarında milli sporcular 2 altın, 4 gümüş ve 2 bronz madalya elde ederek toplam 8 madalya ile turnuvaya damgasını vurdu.

‘Mersin Artistik Cimnastik Dünya Kupası’ madalya törenine Vali Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan’ın yanı sıra Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ile Cimnastik Federasyonunun yetkilileri ve çok sayıda sporsever katıldı.

Katılan sporcuların spor kariyerleri açısından da büyük önem taşıyan turnuvada paralel bar alanında altın madalya kazanan milli sporcu Ferhat Arıcan ile halka aletinde altın madalya kazanan milli sporcu Adem Asil'e madalyaları Vali Ali Hamza Pehlivan tarafından takıldı.

Erkek yer aleti ve barfiks alanlarında Adem Asil, kulplu beygir aletinde Ferhat Arıcan ve kadın atlama masasında Bilge Tarhan gümüş madalyanın sahibi olurken, kadın yer aletinde Sevgi Seda Kayışoğlu ve halka aletinde İbrahim Çolak bronz madalyanın sahibi oldu.

Vali Pehlivan, milli sporcular başta olmak üzere madalya alan sporcuları ve şampiyonaya katılan bütün sporcuları  tebrik ederek başarılarının artarak devam etmesi yönünde temennide bulundu.

Vali Pehlivan, “Dünyanın en iyi cimnastik salonları arasında yer alan Mersin Cimnastik Salonumuzda ülkemiz Türkiye'nin yanı sıra Avustralya, Avusturya, Azerbaycan, Bulgaristan, Kanada, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Mısır, Finlandiya, Büyük Britanya, Hong Kong, Ürdün, Kazakistan, Letonya, Litvanya, Meksika, Romanya, Slovenya, Sırbistan, Slovakya, Tayvan, Amerika, Özbekistan ve Vietnam olmak üzere 25 ülkeden 98 sporcuyu ve kafilelerini İlimizde ağırlamaktan ve ‘5. Artistik Cimnastik Dünya Kupası (World Challenge Cup)’na ev sahipliği yapmaktan dolayı ziyadesiyle memnuniyet duyuyoruz. Madalya kazananlar başta olmak üzere bütün sporcuları tebrik ediyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın destekleriyle, ilgili spor federasyonlarımızla işbirliği ve koordinasyon içinde ulusal ve uluslararası organizasyonlarımız artarak devam edecek” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA