Baro’da kazanan Gazi Özdemir oldu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Baro’da kazanan Gazi Özdemir oldu


 

Mersin’de avukatların çatı örgütü Baro’nun merakla beklenen seçim sonucu belli oldu. 8-9 Ekim 2022 tarihinde yapılacak seçimler için mevcut Başkan Gazi Özdemir, Cengiz Çatak ve Semih Birol Güner yarıştı. Kazanan resmi olmayan sonuçlara göre fark atarak Gazi Özdemir oldu.

Haber Merkezi 

Mersin Barosu’nda geçen yıl Temmuz ayında yapılan olağan üstü seçimlerin ardından olağan seçim için alınan genel kurul kararı kapsamında hafta sonu sandığa gidildi.
Seçimlerde; geçen dönem Başkan Bilgin Yeşilboğaz ile yarışan ve galip çıkan Başkan Gazi Özdemir ile Demokrat Avukatlar Grubu Başkan Adayı olan Cengiz Çatak ve Mersin Avukat Hakları Topluluğunun adayı Semih Birol Güner yarıştı. 
İlk gün Baro Gökdelen Hizmet Biriminde yapılan genel kurul, ikinci gün Kongre Merkezindeki oy kullanma işlemi ile sürdü.
İl genelinde görev yapan yaklaşık 3 bin civarında avukatın oy kullandığı seçimlerde 10 yönetim, 5 disiplin ve 3 denetleme kurulu ile yeni yasaya göre de 3 de delege seçildi.
Genel kurulda Divan Kurulu Başkanlığına önerilen İsa Gök, oybirliğiyle seçilerken, Başkan Yardımcılığına Halil İbrahim Solak, Divan Üyelerine de oy birliğiyle Hasan Keleşoğlu ve Banu Bozkurt seçildi.
Divan kurulunun oluşmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

30 BİN STAJYER, 168 BİN AVUKAT, 89 TANE DE HUKUK FAKÜLTESİ VAR
Divan Başkanı İsa Gök, Genel Kurula hitaben yaptığı konuşmasında, Baro'nun Avukat mesleğinin temel taşı olduğuna vurgu yaparak “Baro sayesinde bu meslek icra ediliyor” dedi. 
Gök şunları söyledi: “İfa ettiğimiz görevler ne olursa olsun, hepimiz avukatız. Önceki başkanlarımız, Bilgin Yeşilboğaz, Hulki Özel, Gazi Öztürk’ün de bildiği gibi, bu baroya hizmet, bir onurdur. Hepimiz baro sayesinde ayakta kalıyoruz. Bizi avukatlık bir araya getiriyor. Meslek hayatımız boyunca kanun ne ise, hukuk ne ise biz onu konuşuruz. 
Ülkede şu an çok net bir moral bozukluğu var, 30 bin stajyer, 168 bin avukat var, 89 tane de hukuk fakültesi var. Önemli olan hukuk fakültesi sayısını artırmak değil, sayılar elbette artmalı, hatta Nüfus Müdürlüleri, İcra Müdürleri, Emniyet çalışanları hukuk mezunu olsun ama, kariyer mesleği hukuk olsun. Mezun olan herkes hukukçu olmalıdır, fakat avukatlık farklıdır. ‘Barolar devlete dahi dava açabilirler’ bu Paris Barosu’nun bir lafıdır. Dolayısıyla hukuktan, yönetmelikten şaşmadan özgür bir ortamda genel kurulumuzu gerçekleştireceğiz’’ Kurul’a katılanlar arasında, Baro’nun 2 dönem başkanlığını da yapmış olan CHP Mersin Milletvekili hukukçu Alpay Antmen, gazetemize genel bir değerlendirme yaparak, seçimlerin bir şenlik havasında geçtiğini ve 2 yıl boyunca baroyu yönetecek kişiyi belirleyeceklerini ifade ederek, ‘’Avukatlık ve avukatlık mesleğinin yükü çok ağır, baroların görevi bir yandan meslektaşlarıyla ilgilenmek olduğu kadar, diğer yandan insan hakları ve hukuki içtihatlar üzerinde çalışmaktadırlar. Mersin Barosu Türkiye’de öncü barolardandır. Seçimlerin hayırlı olmasını temenni ediyorum, seçimlerden sonra da Mersin Barosu, yine öncü baro olmaya devam edip, hakkı, hukuku ve adaleti savunmaya devam edecektir’’ dedi. Son zamanlarda Mersin’de artış gösteren tutuklama kararları için değerlendirmelerde bulunan, Mersin Eski Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ise, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan tutuklamaların, Belediye’nin terör yuvası olduğu üzerine algı oluşturmaya yönelik olduğunu savundu. Yeşilboğaz, sözlerine şu şekilde devam etti: ‘’Belediye çalışanlarına yönelik altı boş operasyonlar yapılıyor. Yaşadığımız olaylardan ötürü, gerçekçi kararlar olmadığını düşünüyorum. Çünkü incelediğimiz dosyaların, hukuki bir zemininin olmadığını görüyoruz. Örneğin, terör örgütü propagandası sebebiyle evine baskın yapılan şahsın olduğu soruşturmada, aslında Cumhurbaşkanı’na hakaret görüyoruz. Hakime sorduğumuzda terör örgütünün adını dahi söylemiyor. Ancak bu durum, terör örgütüne üye olduğu şeklinde yansıtılıyor. Bu, yargının ve emniyetin ciddiyetini azaltıyor. Bu durum devam edecektir. Umarım emniyet ve başsavcılık daha ciddi soruşturmalar yaparak, gerçek terör örgütü iltisaklı ve üyelerinin suçunu ortaya çıkarır, gerçek terör örgütü üyesi suçluları bulunup ortaya çıkar. Burada ‘siyasi operasyon’ yerine gerçekçi soruşturmalar olursa, Mersin’de terör diye bir şey kalmaz’’
Seçimin galibi başkan adayı mevcut başkan Meslekte Gelecek Grubu’ndan Gazi Özdemir oldu. Özdemir resmi olmayan sonuçlara göre fark atarak seçimi kazandı. 
 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA