“ATEŞ ETMEYİN!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ATEŞ ETMEYİN!”


 

Tarsus Meclisi’nde, muhalefetin yüklenmesine yanıt verirken CHP’liler ile de gerilim yaşaması dikkat çeken Bozdoğan, “Ne kimse ateşe ihanet etsin, ne de ateş etsin. Ateşe ihanet eden üşümeye mecbur kalır” tepkisi verdi.

HEDİYE EROĞLU

 

Tarsus Belediye Meclisi’nin Eylül ayı olağan toplantı döneminin birinci birleşimine belediye şirketi Tarsus Turizm, Eğitim, Sağlık, Kültür ve İnşaat A.Ş (TESKİ) üzerinden yapılan satışlarla ilgili tansiyon yükseldi.

Muhalefet usulsüzlük iddiaları ile CHP’li yönetime yüklenmeye çalıştı. CHP’liler “Biz de o zaman geçmiş dönemi açalım, konuşalım” çıkışında bulunurken Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ise konuyla ilgili adli yargılama sürecinin devam ettiğini hatırlattı. Meclis üyelerinin bu konuyu meclis toplantısında konuşmasının doğru olmadığını söyleyen Bozdoğan. “Gelin toplantı yapalım, neler olduğunu, neler yapıldığını anlatalım” diyerek, insanların töhmet altında bırakılmasının yanlış olduğunu söyledi.

 

 “BAŞKANIMIZA BİLE RET VERDİK”

Ancak CHP’li Ali Erhan Okyay’ın “Bizim duruşumuz belli. Başkanımızla, kendi belediyemizle karşı karşıya gelecek olmamıza rağmen reddettiğimiz konular oldu. TESKİ’de kim suçlu ise cezasını çekecek” demesi dikkat çekti.

Bunun üzerine Başkan Bozdoğan, “Ne kimse ateşe ihanet etsin ne de ateş etsin. Ateşe ihanet eden üşümeye mecbur kalır” diye yanıt verdi. 

 

MHP’DEN MERSİN BÜYÜKŞEHİR GÖNDERMESİ

Ayrıca mecliste Nükhet Koç’un, Tarsus’un organizasyonlarına Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de destek vermesi ile ilgili temenni de bulunması CHP’den tepki çekti.

 

CHP’LİLER İLE BOZDOĞAN GERİLDİ

2015’te ki bazı kararlar ile ilgili CHP’nin ret oyu vermesi ile ilgili CHP’li meclis üyesi Ali Uyan’ın, “Şimdi siz bu kararları ret edildiği gibi almak isterseniz bu kamuoyunun takdiridir” çıkışı ise Bozdoğan ile arasında gerilime neden oldu.

Uyan, “2015 yılı Eylül ayında Kültür Merkezinin yanındaki arsaların satışı ile ilgili CHP belediye meclis üyeleri olarak hepsine ret oyu vermiştik” dedi.

Başkan Bozdoğan ise satış kararının meclisten oy çokluğuyla geçtiğini anımsattı. Uyan ise “O dönemdeki olayı siyasallaştırmak istemiyorum. Eğer siz CHP kimliği adı altında seçilen bir belediye başkanı olarak bir önceki dönemde alınan yanlış kararı uygulamak isterseniz bu kamuoyunun takdirine” dedi.

Araya giren Bozdoğan ise “Burada neden böyle bir şeye kapılıyorsunuz?” derken, Uyan, “Ben alınan karar derken haklı olarak buradaki bizim CHP’li meclis üyesi arkadaşlarımızın kafasında soru işareti uyandırabilir. O dönemdeki CHP belediye meclis üyeleri olarak o kararların hepsine biz ret oyu vermiştik” diye tekrarladı. 

 

“İNSANLARIN, HERKESİN ÇANTASINDA HİKAYELERİ ÇOKTUR”

Başkan Haluk Bozdoğan ise “İnsanların, herkesin çantasında hikayeleri çoktur. Söyleyecek çok sözleri de vardır. Yapacak çok işleri de vardır. Gerçekten de insan çalışmaktan, kente hizmet vermekten ve ekip çalışmasına girmekten yorulmuyor. Bizi asıl yormaya çalışan beklide yaptığımız hizmetlerdeki siyaseti bile bir kenara koyup hizmet diye saldırıp, biz bunu yapacağız diye gayretli bir şekilde giderken, sadece seçim, miting alanlarında halkıma verdiğim sözü tutmak için çabalıyorum” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA