CNR FUARCILIK PES DEDİRTTİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CNR FUARCILIK PES DEDİRTTİ!


 

CNR Fuarcılık, fiyasko lojistik fuarına yönelik eleştirileri dikkate almak yerine, akıllara zarar değerlendirmesinde ziyaretçi sayısı bile veremeyip, Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş.’yi övdü!

HEDİYE EROĞLU

 

Fuarcılık alanındaki başarısızlığı her geçen gün daha çok dibi gören Mersin, utanç verici manzaralara sahne oluyor. Geçtiğimiz günlerde sönük ve dar kapsamlı bir organizasyon şeklinde yapılan Mersin’in en güçlü olduğu sektör olan lojistiğe yönelik açılan Mersin Lojistik ve Taşımacılık Fuarı’na eleştiriler sürüyor.

 

AÇILIŞA; KENT PROTOKOLÜ DE SEKTÖR DEKSİLCİLERİ DE KATILMADI

Fuar alanında 28 Eylül-1 Ekim 2022 tarihleri arasında Sönük, dar kapsamlı, kent protokolünün dahi ilgisiz kaldığı fuar kente yakışmayan görüntüsü ile dikkat çekti.

Geçmiş yıllarda birden fazla bakan düzeyinde katılımla açılan bu sene ise “Dünyayı orta koridorun kalbi Mersin’de buluşturan fuar” sloganıyla düzenlenmesine rağmen Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ile önde gelen sektör temsilcileri dahi katılmadı.

 

TAM BİR FİYASKO!

Geçtiğimiz yıllarda sayıları 100’leri ayan firma katılırken bu yıl sadece 50 firma iştirak etti.

Yabancı sektör temsilcilerinin yok denecek kadar az olduğu da gözlerden kaçmazken, organizasyonun kentte ve ülke genelinde yetince tanıtımını yapılmaması, şehir dinamiklerinin organizasyonu sahiplenmesinin sağlanmaması fiyaskoyu beraberinde getirdi.

 

KENT DİNAMİKLERİ HESAP VERMELİ

CNR Fuarcılık Şirketinin kendi resmi internet sitesinde dahi Mersin’in devasa potansiyeline vurgu yaparak ortaya koyduğu tabloya rağmen farcılık alanındaki başarısızlığın en büyük sorumluları ise  organizasyona öncülük eden ve şirkete destek veren kurum ve kuruşlar oldu. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) başta olmak üzere Ticaret Borası, Deniz Ticaret Odası, Akdeniz İhracatçı Birlikleri ve belediyelerin başarısızlığa rağmen duruma el atmak yerine görmezden gelmesi eleştirileri de beraberinde getirdi. Fuara katılanlar bu duruma göz yuman kent dinamiklerinin hesap vermesi gerektiğini savundu. 

 

CNR ELEŞTİRİERİ DİKKATE ALMIYOR

Ancak organizasyon şirketi CNR Fuarcılık, eleştirilere cevap vermek yerine fuarın ana sponsoru Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş.’ye (MIP) güzelleme yaptığı basın bülteni ile pes dedirtti!

CNR Fuarcılık, fiyasko lojistik fuarına yönelik eleştirileri dikkate almak yerine, akıllara zarar değerlendirmesinde ziyaretçi sayısı bile veremeyip, Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş.’yi övdü!

 

İŞTE CNR’NİN AKILLARA ZARAR DEĞERLENDİRMESİ!

CNR Fuarcılık Şirketi yazılı basın açıklamasında şu açıklamayı yaptı; “Uluslararası taşımacılık ve lojistik sektöründe önemli bir rol üstlenen Mersin Lojistik ve Taşımacılık Fuarı, 28 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında CNR EXPO Yenişehir Fuar Merkezi’nde 4 gün boyunca ziyaretçilerini ağırladı.

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş.’nin (MIP) ana sponsoru olduğu fuar, Asya, Kafkaslar ve Orta Doğu’da iş birliğini ve ticareti teşvik etmeyi amaçlıyor. Mersin Lojistik ve Taşımacılık Fuarı; 2023’e kadar ulaştırma alanında 350 milyar Amerikan doları yatırım planlayan Türkiye’ye yeni yatırımcıların çekilmesi, sektör paydaşlarıyla iş birliği yapılması, sektör paydaşlarının birbirlerini tanımaları, haberdar olmaları ve ortak stratejiler oluşturmalarına da öncülük ediyor.

Mersin şehri, Londra'dan başlayıp Çin'e kadar uzanan uluslararası taşımacılık rotasında "Orta Koridor "un en stratejik noktasında yer almaktadır. MIP, Mersin'den dünyaya açılan ve 190 ülkeye ulaşan en büyük ana ticaret kapısıdır. Liman, 2,6 milyon TEU konteyner ve 10 milyon tonun üzerinde konvansiyonel yük kapasitesiyle ülkenin ithalat ve ihracatının önemli bir bölümüne katkı sağlamaktadır.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA