Toroslar’da, e-ruhsat dönemi başlıyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Toroslar’da, e-ruhsat dönemi başlıyor


 

Mersin’in en büyük nüfusa sahip ilçelerinden biri olan Toroslar Belediyesi, vatandaşların belediye hizmetlerine ulaşımını kolaylaştıracak önemli bir çalışmaya daha imza atıyor. Şeffaf ve Çevik Belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdüren belediye, ruhsat başvuru süreçlerini daha hızlı ve pratik kılacak “e-ruhsat” uygulamasına geçiyor.

Haber Merkezi

 

Mersin’de bir ilk olan bu uygulama ile vatandaşlar; belediyeye gitmeden dijital ortamda online olarak imar durum belgesi ve ruhsat alabilecek, başvuru takiplerini de yapabilecekler. Bu yeni yazılımın, doğru kullanılabilmesi için tüm paydaşlara gerekli eğitimler de verilecek.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, vatandaşların ortak ihtiyaç ve taleplerini göz önünde bulundurarak, dijitalleşmeye önem verdiklerini belirterek; “Toroslar, yeni nesil belediyecilikte öncü olacak. Bu uygulama, vatandaşımıza kolaylık sağlayacak” dedi.

“TOROSLAR, İMARDA YALINLAŞIYOR”

Kurum içi işleyişi hızlandırmak ve hizmet kalitesini artırmak amacıyla “Toplam Kalite Yönetim Sistemi” çalışmaları kapsamında İmar Süreçleri Yalınlaştırma Projesinde imarla ilgili birimlerde yalın iş süreçleri oluşturan ve eğitim seminerleri düzenleyen Toroslar Belediyesi, Mersin’de bir ilke imza atarak inşaat ruhsatı başvurularını da dijital ortama taşıyor.

Böylece, belediyeden hizmet alan vatandaşların başvurularına daha hızlı bir biçimde cevap alabilmeleri ve sistemin şeffaf bir yapıya kavuşturulması hedefleniyor. Zamandan ve işgücünden tasarruf edilecek sistemin, yazılım çalışmaları en kısa zamanda tamamlanarak hizmete sunulacak.

 

“GELİŞEN VE DEĞİŞEN DÜNYAYA AYAK UYDURARAK HİZMET ÜRETİYORUZ”

Başkan Yılmaz, Belediyenin İmar Bölümünde hizmet veren personeli ile bir araya gelerek, eğitim süreçlerindeki başarılı performanslarından dolayı İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Meltem Barutcu ile İmar ve Şehircilik Müdürü Ertuğan Genel’in şahsında çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

Toplam Kalite Yönetim Sistemi çalışmalarına katkı sunan akademisyenler Murat Koç ve İbrahim İnan’ın de yer aldığı programda Başkan Yılmaz; “Toroslar Belediyesi olarak yalın bir organizasyonun ortaya koyduğu yalın hizmet anlayışını benimsiyoruz. Gelişmeleri hızlıca algılayan ve hızlı imar çözümleri üreten, tüm Toroslar ve gerektiğinde Mersin bütünüyle sürekli iletişim halinde, imar hizmeti bekleyen her vatandaş ve kurumun sıkıntısını algılayan, anlayan ve çözen bir imar hizmeti vermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

 

“E-RUHSAT UYGULAMAMIZ, KENTİMİZE HAYIRLI OLSUN”

Her zaman sürekli gelişimi hedeflediklerini kaydeden Başkan Yılmaz, Toroslar’ın, Mersin’in gelişmeye açık bir ilçesi olduğunu kaydederek, konut alanı, çalışma alanı, alternatif turizm ve tarım alanlarında Toroslar’ın, diğer ilçelerden bir adım öne çıktığını vurguladı.

Başkan Yılmaz; “Verdiğimiz hizmeti, çağın, sahanın, bilginin gereklerine uygun olarak en hızlı ve doğru bir şekilde gerçekleştirmek bizim görevimiz. Bu çalışma, süreç güncellemesidir. Dinamikler ve ihtiyaçlar çok hızlı değişiyor, dünya hızlı dönüyor. Bizim de buna ayak uydurmamız gerekir. Vatandaşlarımızın,  artık ruhsat almak için gerekli tüm aşamaları belediyeye gelmeden e-devlet üzerinden tamamlayarak sadece ruhsatı teslim almak üzere belediyemizde ağırlanacağı bir sürece giriyoruz. Vatandaşımıza daha hızlı ve daha kaliteli hizmet sunacağımız “E-Ruhsat” Uygulamamızın şimdiden ilçemize ve kentimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA